HockeyNews
PLUS

Berlin förbjuder stora evenemang till och med 31 oktober: "En chock"

(13685) Eisbären Berling
Bildbyrån

Publicerad: 23 april 2020

FacebookXWhatsApp

Det är förbjudet med stora evenemang i Tyskland till sista augusti.
Nu tar huvudstaden Berlin eget beslut om att förlänga förbudet till 31 oktober.
– Det är tydligt att det finns en stor osäkerhet här och det här handlar om vårt jobb och därför vår personliga framtid, säger Eisbären Berlins vd Peter John Lee till Tagesspiegel som menar att beskedet "kom som en chock".

I Tyskland råder förbud för stora evenemang fram till och med 31 augusti.

Nu väljer huvudstaden Berlin och den delstat den tillhör att förlänga förbudet till och med 24 oktober, något som påverkar de professionella idrottslagen i delstaten då det är förbjudet att arrangera evenemang med fler än 5 000 åskådare.

Eisbären Berlin, stadens lag i DEL, har en arena som tar in 13 000.

– Vi vet fortfarande inte hur de andra delstaterna kommer göra. Men det är väldigt osannolikt att endast Berlin kommer göra medan klubbar från Nordrhein-Westfalen kommer kunna spela i fullsatta arenor, säger Eisbärens vd Peter John Lee till Tagesspiegel .

Enligt Lee kommer hans klubb att föra dialog tillsammans med den tyska huvudstadens proffslag att föra dialog tillsammans med politikerna kring beslutet, som han själv menar "kom som en chock".

Samtidigt är han tydlig med vad som är av högsta prioritet i dessa tider.

– I slutändan är allt som räknas människors hälsa, allt annat är av mindre värde. Det är tydligt att det finns en stor osäkerhet här och det här handlar om vårt jobb och därför vår personliga framtid.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)