HockeyNews
PLUS

AIK:s satsning fortsätter – förstärker med norsk landslagsback

(13648) Kåstastul
Bildbyrån

Publicerad: 19 april 2020

FacebookXWhatsApp

Anton Holm och Fredric Weigel är redan klara för AIK. Nu har klubben även plockat in norske landslagsbacken Christian Kåsastul.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Norske landslagsbacken Christian Kåsastul är klar för AIK. 23-åringen, som har ett förflutet i Hockeyallsvenskan med Vita Hästen (säsongen 2017/2018), spelade den gångna säsongen i Frisk Asker i Norge. Nu återvänder alltså den VM-meriterade backen till svensk hockey.

– Christian är en vältränad, skridskostark och fysisk back med meriter från bland annat VM, ett mästerskap han även skulle ha spelat i år om det inte blivit inställt. Han har redan känt på spel i Hockeyallsvenskan för några år sedan och har sedan dess utvecklats ytterligare i både det defensiva och offensiva spelet, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi till klubbens webbsajt.

LÄS MER: Weigel återvänder till AIK

LÄS MER: Skarpskytten klar för AIK

Christian Kåsastul, som har skrivit på ett avtal med AIK över 2020/2021, blev säsongen 2018/2019 norsk mästare med Frisk Asker. En finalserie som backen avgjorde med ett skott från blålinjen. Nu ska Kåsastul förstärka AIK:s försvar. 

– Jag kommer bidra med ett bra och tufft spel och kommer göra allt för att AIK ska vara i toppen, säger Christian Kåsastul i en kommentar.

Sedan tidigare har AIK värvat in poängspelare som Anton Holm och Fredric Weigel.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)