Målvaktstalangen lånas ut till HockeyAllsvenskan: "Väldigt glada"


17 april 2020
Calle Clang förutspås en lysande framtid och målvakten har varit ett stående inslag i juniorlandslagen senaste åren.
Den gångna säsongen fick 17-åringen spela i Rögles J20 SuperElit-lag men till hösten blir det seniorhockey.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Han är bara 17 år men Calle Clang har redan gjort sig ett namn värt att lägga på minnet bland den svensk hockeypubliken. Målvakten som ursprungligen är från Olofström har redan hunnit bocka av flera juniorlandslag och var bland annat med i Småkronornas trupp under U18-VM förra våren när man tog guld.

Senaste tre säsongerna har Clang spelat i Rögles organisation där han den gångna säsongen stod 34 matcher i J20 SuperElit.

Men trots målvaktens ljusa framtid har han ännu inte fått debutera på seniornivå i tävlingsammanhang, men det kommer det troligtvis bli ändring på inför den kommande säsongen.

Till hösten kommer Clang lånas ut till allsvenska Kristianstad, som ska använda 17-åringen som en av två målvakter i sin trupp. Men det här är inte första framträdandet i klubben för Clang, under försäsongen förra året fick talangen chansen i en träningsmatch.

– Vi är väldigt glada att få låna in av landets mest talangfulla målvakter och dessutom visar detta återigen vilket utmärkt samarbete vi har med Rögle. Calle är ingen ny bekantskap för oss utan stod redan i vår träningsmatch mot Tingsryd förra året. Vi är på jakt efter en målvakt till och räknar med att presentera det innan sommaren, säger Kristianstads elitansvarige, Christian Falk till klubbens hemsida

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.