HockeyNews
PLUS

Lämnar moderklubben tio år efter SHL-debuten: "Något jag behöver göra"

(13602) Adam Pettersson
Axel Boberg/Bildbyrån

Publicerad: 14 april 2020

FacebookXWhatsApp

Efter 444 SHL-matcher och 79 slutspelsmatcher lämnar Adam Pettersson Skellefteå.
Nu är han redo för något nytt – Brynäs.
– Jag tror att det här är något jag behöver göra, att få se något nytt och komma utanför min box, säger han till HockeyNews.se.

SHL presenteras av: 
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Adam Pettersson har vandrat genom hela Skellefteås organisation under sin karriär, från barnsben upp till A-laget där han varit med och vunnit två SM-guld och fem silver, där han gjorde sitt första mål i SHL 7 december 2010 på bortaplan mot Timrå.

Totalt har det blivit 523 matcher i serie- och slutspelssammanhang för den nu 28-årige forwarden, men i förra veckan meddelade Skellefteå att det inte blir någon fortsättning i klubben och det hade sedan tidigare ryktats om att han var på väg till Brynäs.

Under tisdagen presenterades forwarden av Brynäs där han skrivit på ett kontrakt över de två kommande säsongerna.

– Det är väl en process som pågått ett tag. När man har ett kontrakt som är på väg att gå ut så väger man för och nackdelar såklart och till slut landade det i att jag ville testa något och som jag sa kändes Brynäs som ett grymt bra alternativ och de vill bygga om så det känns grymt inspirerande att få vara med på den resan med en så anrik förening, säger Pettersson till HockeyNews.se.

LÄS MER: Brynäs värvar in back och forward: "En jäkla vilja att bli bättre" 

Enda gången Pettersson representerat ett annat klubblag än Skellefteå var när han under två säsonger var utlånad till Sundsvall Hockey för totalt 84 matcher över två säsonger mellan 2010 och 2012.

Nu ser han fram emot ett miljöombyte.

– Jag har varit på samma ställe rätt länge och det finns väl kanske en liten nackdel med det också. Jag känner att jag kanske gått på lite autopilot och man är så himla inrutad i mönstret man är i och jag tror att jag kan växa som spelare och människa av att se något nytt, säger han och fortsätter:

– Det känns sjukt kul och inspirerande och jag tror att det här är något jag behöver göra, att få se något nytt och komma utanför min box. När jag fick möjligheten att vara med på den här resan med Brynäs kändes det grymt kul så det känns jättebra.

Sundsvall Hockey är de enda klubben Adam Pettersson representerat förutom Skellefteå. Här under säsongen 2011–12. Foto: Pontus Ferneman/Bildbyrån

Från säsongen 2014–15 till och med säsongen 17–18 samlade Pettersson ihop 20 poäng eller mer varje år.

De två senaste säsongerna har han landat på 17 och 13 poäng.

Nu vill ha få fart på den biten också i och med flytten.

– Jag känner att jag har mer hockey i mig än vad jag fått ut de senaste åren. Jag tror att en del i att utvecklas är att komma utanför boxen och göra grejer som man inte alltid är bekväm i och utmana sig själv. Det är väl egentligen det stora utmaningen i det hela. Sedan är jag här för att bidra med det jag är bra på, säger han.

Flytten från Skellefteå till Gävle innebär ett byte från en svart-gul tröja till en annan, men på andra sätt blir det ett ombyte på isen.

– Jag får byta till Bauer också, så det känns spännande. Det var kanske 15 år sedan jag hade på mig ett par Bauerskridskor så det känns lite spännande, men jag tror inte att det ska vara några problem. Jag är inte så kräsen på det viset, säger Pettersson.

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!