HockeyNews
PLUS

Missade stora delar av säsongen – nu blickar forwarden utomlands

(13541) Sam Marklund
Jesper Zerman/Bildbyrån

Publicerad: 10 april 2020

FacebookXWhatsApp

Stora delar av sin seniorkarriär har Sam Marklund spenderat i Hockeyallsvenskan.
Nu vill han ut på kontinenten.
– Jag har varit sugen på att testa något annat ett tag nu och vi håller på att kolla utomlands framför allt, säger han till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Efter att AIK:s storsatsning på att ta sig upp i SHL till förra säsongen inte lyckades försvann många av lagets spelare och en ombyggnation inleddes. En av de som blev kvar och var tänkt att leda laget var forwarden Sam Marklund.

Den 27-årige forwardens säsong spolierades dock på grund av en handskada han ådrog sig i en bortamatch mot Björklöven 16 november som gjorde att han missade resten av säsongen.

Nu försöker han hålla  igång så gott det går.

– Jag har lite strul med handen fortfarande men annars är det bra. Jag har inte kört något på is utan tränar med Andreas Simensen som körde lite med AIK ifjol och vi är där några stycken, folk från hela landet egentligen, säger Sam Marklund till HockeyNews.se.

Marklund debuterade i SHL redan säsongen 2011–12 för Skellefteå men har sedan dess spenderat större delen av sin karriär i allsvenskan bortsett en säsong i SHL som delades mellan Växjö och Skellefteå.

När AIK i förra veckan meddelade att 18 spelare lämnar klubben fanns forwardens namn med på listan.

Och nu blickar han mot nya äventyr.

– Jag har varit sugen på att testa något annat ett tag nu och vi håller på att kolla utomlands framför allt. Det är väl det jag försöker få nu. Jag har väl harvat på här i allsvenskan nu i några år så jag är sugen på att testa något annat och det känns som att det skulle vara kul att testa. Men just nu händer det inte så mycket, så jag sitter ganska lugn i båten och försöker köra på med fysen och rehab för handen så får vi se helt enkelt, säger han.

Sam Marklund noterades för nio poäng på de 17 matcher han spelade. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

LÄS MER: AIK:s jätterensning - 18 (!) spelare får lämna laget

  Helt uteslutet att han blir kvar i AIK vill han dock inte säga att det är.

– De satsar ju som fan nu och jag stänger inga dörrar för AIK. Jag trivs här och roligaste säsongen i karriären hittills har varit här, säger han.

Är det någon specifik liga utomlands du kollar mot?

– Jag har väl kollat runt lite överallt. Österrike, Finland, skulle jag få något schysst från SHL med en roll som känns rätt så skulle jag inte tacka nej till det. Jag har varit sugen på att testa utomlands, men vi får se vad som händer.

Några utländska klubbar har signalerat intresse.

Samtidigt är han medveten om att förra säsongen inte var det bästa skyltfönstret då det bara blev 17 matcher.

– Det är lite intressen från österrikiska ligan vad jag vet. Det var ett tag sedan jag pratade med agenten men jag vet att han skulle kolla i Finland och även höra om det var något i SHL. Men jag hade en ganska tuff säsong där jag spelade mindre än 20 matcher innan jag pajade handen. Jag känner mig inte så stressad, det känns som att jag gjort nog bra ifrån mig tidigare för att kunna få något bra som känns rätt, säger han. 

***

Bra! Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till123 529 7163

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)