Poängsuccé efter missen i Färjestad – men nobbar ny utlandsflytt


6 april 2020

Flopp i Färjestad. Succé i Finland.

Och i coronakrisens spår är det nu klart att den finländske poängmaskinen Ville Leskinen fortsätter i HIFK.


Den finländska klubben HIFK presenterade på måndagen en rad nyheter om sin spelartrupp inför kommande säsong.


Både den förra Örebrocentern Jere Sallinen, som vann VM-guld 2019, och den tidigare Färjestadsforwarden Ville Leskinen har valt att fortsätta i Helsingforsklubben IFK ytterligare en säsong, trots att de har haft möjlighet att bryta sina kontrakt för utlandsspel.


Och här spelar ovissheten runt coronakrisens ekonomiska konsekvenser roll.


– Situationen denna vår är verkligen exceptionell och det gäller samtliga lag och spelare i hela Europa. Den rådande osäkerheten resulterar i att spelarkontrakt tecknas senare på våren och sommaren, säger HIFK:s sportchef Tobias Salmelainen i ett pressmeddelande, enligt YLE.


Ville Leskinen i Färjestadströjan under hösten 2019. Foto: Bildbyrån.


Ville Leskinen, 26, värvades till Färjestad från Kärpät inför förra säsongen efter att ha öst in 57 poäng (29 mål, 28 assist) på 58 matcher i den finska ligan.


I SHL gick det desto trögare och på 14 matcher för Färjestad blev det fyra mål och två assist innan kontraktet bröts och han fortsatte vidare till HIFK. Tillbaka i Finland gjorde han 24 poäng (7 mål, 17 assist) på 22 matcher och blir nu kvar i HIFK till 2021.


LÄS MERVille Leskinen efter beskedet: "Det finns en del att välja på”


Eftersom huvudstadslaget har tappat sin förstecenter Otto Paajanen, som enligt Aftonbladet är klar för Leksand, ska en ny center värvas.


– I och med att vi tidigare värvat Leskinen var vi inställda på att vi inte nödvändigtvis behöver någon ersättare. Otto stack ändå och honom ersätter vi i något skede, säger Tobias Salmelainen till Ilta-Sanomat.


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.