Ville Leskinen efter beskedet: "Det finns en del att välja på”

12 november 2019
Forwarden Ville Leskinen och Färjestad går skilda vägar. 
Det meddelade klubben under tisdagen efter att kontraktet brutits.
– 
Jag tror att det är det bästa alternativet för oss båda, säger Ville Leskinen när HockeyNews.se når honom. 


SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Ville Leskinen kom till Färjestad med förväntningarna att ta en stor roll i laget och producera poäng på löpande band.

Så har inte fallet blivit och efter tre poäng på de fyra inledande matcherna har det bara blivit tre poäng på de tio senaste framträdandena i FBK-tröjan för den 25-årige forwarden samtidigt som han i snitt fått 12,46 minuter i istid per match vilket är nionde mest av alla forwards i klubben.

Och nu står det klart att han lämnar klubben efter bara totalt 20 framträdanden i SHL och CHL.

– Tråkigt helt enkelt. Ville har ju inte kommit upp i önskad nivå, det tycker varken han eller vi. Vi har därför kommit överens om att skiljas, och vi gör det i samförstånd, säger FBK:s general manager Peter Jakobsson till klubbens hemsida.

Leskinen, som stod för 57 poäng på 58 matcher för Kärpät i finska ligan under förra säsongen berättar att han inte kommit till sin rätt i sitt nya lag, när HockeyNews.se når honom. 

– Det har varit tufft. Jag har inte spelat så bra som jag velat, men jag har heller inte fått så mycket förtroende. Jag har inte hittat kemi med mina lagkamrater. Ishockeydelen har varit väldigt tuff, säger han och fortsätter:

– Jag tror det är det bästa alternativet för oss båda. Vi passade helt enkelt inte ihop. 

Hur fick du beskedet?

– Vi hade en diskussion och ingen av oss var nöjda med situationen. Det är inga hard feelings, vi skiljs åt i samförstånd. 

Vart karriären går vidare för den finländske forwarden vidare är ännu oklart, men han medger att det finns intresse runtom i Europa. 

– Det finns en del att välja på. Jag behöver ta min tid och fundera över vad som känns bäst. Jag ska ta ett bra beslut för var jag ska spela resterande del av säsongen, säger han. 

Är en fortsättning i Sverige uteslutet?

– Jag kommer lämna Karlstad imorgon och dra hem till Finland. Förhoppningsvis kan jag få klart med något inom kort. Jag kan inte säga var det är just nu, men vi får se, säger han. Det kan bli Sverige och det kan bli någon annanstans.