HockeyNews
PLUS

Får Linköping behålla sin stjärnduo? "En pågående dialog"

(13463) Patrik Lundh/Jonas Gustavsson
Bildbyrån

Publicerad: 2 april 2020

FacebookXWhatsApp

Linköping riskerar att bli av med stjärnduon Jonas Gustavsson och Patrik Lundh till nästa säsong, trots att de har ett år kvar på sina kontrakt.

– Man får småräkna med dem ända tills de säger annorlunda, säger LHC:s general manager Niklas Persson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Den välmeriterade före detta NHL-målvakten Jonas Gustavsson, 35, och den dubble SM-guldvinnaren Patrik Lundh, 31, bidrar med stor erfarenhet till Linköping.


De har kontrakt med LHC över kommande säsong, till och med 2021. Men Gustavsson och Lundh har haft en jobbigare säsong än förväntat, vilket har väckt en viss undran om de kommer att fullfölja sina kontrakt.


Patrik Lundh, som har vunnit SM-guld med både Färjestad och Växjö, återvände till SHL efter en säsong i KHL-klubben Kunlun och valde då LHC, som han skrev tvåårskontrakt (1 + 1 år) med.


– Både han (Lundh) och ”Monstret” (Gustavsson) har optioner och än så länge finns det ingenting som säger att de kommer att försvinna. Man får småräkna med dem ända tills de säger annorlunda, säger Linköpings general manager Niklas Persson.


Patrik Lundh har spelat 468 SHL-matcher, gjort 208 poäng och vunnit två SM-guld. Foto: Bildbyrån.


LHC:s sportsligt ansvarige hoppas få behålla de erfarna spelarna.


– När det gäller det där så är det så svårt att kommentera någonting för tar man Lukas Bengtsson ifjol och frågade mig i slutet av april så hade jag sagt att han blir kvar, för han hade inget alternativ som han tyckte var intressant. Men ett par dar senare ringer St Petersburg och då hoppar han på det så klart, ett bra läge för honom. Och det var bara några dar emellan det att jag var ganska säker på att skulle vara kvar till det att han försvann, säger Persson.


LÄS MERLHC:s stjärnmålvakt om det pressade läget: "Ny situation"


Patrik Lundh gjorde 14 poäng (4 mål, 10 assist) på 47 matcher för Linköping, vilket är hans minsta poängskörd i SHL-karriären. 2017/2018 blev han poängkung i Djurgården och gjorde 40 poäng innan han skrev på ett KHL-kontrakt med kinesiska Kunlun.


– Man har så klart en pågående dialog med dem hela tiden för att veta så snabbt som möjligt om de får för sig att göra något annat eller om de kommer att bli kvar. Det är två spelare som vi vill ha kvar och som vi vet kommer att vara viktiga för oss nästa säsong. Om de blir kvar, säger Niklas Persson.


Jonas Gustavsson har spelat tre säsonger i LHC sedan han flyttade tillbaka till Sverige efter åtta år i Nordamerika där han spelade NHL-hockey för Toronto, Detroit, Boston och Edmonton.


LÄS MERGENOMGÅNG: De kan lämna – och så bör Linköping värva


– Det är två rutinerade killar som har varit med om mycket och som är här för att hjälpa oss att ta kliv framåt i utvecklingen, inte bara genom att spela bra hockey, det är två bra hockeyspelare så klart, men även vid sidan av isen har de varit med väldigt mycket och kan guida dem runt omkring på ett bra sätt, säger Niklas Persson.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!