Svenskduon nära ny klubb – en av SHL:s bästa backar lämnar Sverige


30 mars
Jonathan Pudas har varit en av SHL:s bästa offensiva backar i ett flertal säsonger och Anders Lindbäck har precis avslutat sitt första år i KHL.
Nu är duon på väg till Jokerit – enligt uppgifter till HockeyNews.se pågår slutförhandlingar med Helsingforsklubben.

Annons

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Jonathan Pudas SHL-debuterade i Brynäs men återvände till Skellefteå efter sina två första år i ligan.

26-åringen från Kiruna spelade juniorhockey i SAIK och i höstas fick han rollen som assisterande kapten inför sin tredje säsong i laget.

Landslagsdebuterade i Globen. Foto: Bildbyrån

Pudas har levererat i vinter. 36 poäng (13+23) på 52 matcher är hans bästa notering hittills i SHL - han stod dessutom för två assist på tre matcher för Tre Kronor i landslagsdebuten på hemmaplan i februari och fick bra betyg.

Tidigare i mars bekräftade högerskytten att han lämnar Skellefteå och det blir en svår pusselbit att ersätta. Pudas har inte slutat sämre än nia i backarnas poängligan senaste tre säsongerna.

Anders Lindbäck har drygt sju säsonger i USA bakom sig. Den 31-årige målvakten från Sätra har spelat NHL-hockey för Nashville, Tampa Bay, Dallas, Buffalo och Arizona men flyttade till Schweiz 2018.

Efter en säsong i Davos skrev han på för KHL-klubben Torpedo och i slutskedet av grundserien storspelade svensken när laget säkrade slutspelsplatsen.

Förde Torpedo till KHL-slutspelet. Foto: Grigory Sokolov

Lindbäck spelade 36 matcher i vinter och hade en räddningsprocent på 92,3 med 2,39 insläppta mål per match.

Torpedo förlorade sedan första rundan mot CSKA Moskva innan ligorna stängdes ner.

Nu är Pudas och Lindbäck på väg till Helsingfors. Enligt uppgifter till HockeyNews.se är duon inne i sina slutförhandlingar och kommer med största sannolikhet att flytta till Helsingfors inför säsongen 2020/21.
– Jättemånga klubbar har varit intresserade och att Pudas kommer testa sina vingar i KHL är ingen hemlighet nu men det är upp till ny klubb att gå ut med nyheten. Jag kan varken bekräfta eller dementera dina uppgifter, säger Pudas agent Thomas Sjögren.

I år har Jokerit haft två svenskar i laget. Viktor Lööv gjorde sitt andra i klubben och har enligt eliteprospects.com ett optionsår inför kommande säsong – John Norman har ett utgående kontrakt med klubben och har spenderat senaste tre åren i Jokerit.

•••

SE OCKSÅ – HockeyNews.se träffar Anders Lindbäck


Annons

Annons