HockeyNews
PLUS

LISTA: De tio tyngsta spelartappen i SHL

(13409) shl-lista
Bildbyrån

Publicerad: 27 mars 2020

FacebookXWhatsApp

SHL-säsongen är officiellt över. Därför är det dags för HockeyNews.se:s Mattias Persson att lista de tio tyngsta spelartappen i SHL till kommande säsong.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


10. Roman Will, mv, Rögle

Kommentar: Det här är sannolikt en av de bästa målvakterna som spelat i Rögle i modern tid. Framförallt var det hans jämnhet som utmärkte sig, en jämnhet som Rögle inte fått uppleva på målvaktssidan på mycket länge. Succén ledde till att han återtog den tjeckiska landslagsplatsen, och även på internationell nivå dominerade han. Nästa säsong väntar spel i KHL för tjecken. 


9. Linus Johansson, c, Färjestad

Kommentar: Linus Johansson är inte bara en fantastisk lagkamrat utan även en av SHL:s bästa tvåvägscentrar. Det tappet kommer att bli tungt för FBK, som tappar en riktig krigare. Växt i det offensiva spelet de senaste säsongerna. Nu väntar KHL-spel. 


Foto: Bildbyrån

8. Lias Andersson, c, HV71

Kommentar: Lias Andersson bara på en åttondeplats, tänker säkert många nu. Men jag ska förklara: Lias Andersson kom in sent och bidrog inte över hela säsongen. Därför är det svårt att avgöra vilken betydelse han hade för HV71:s framgångar, även om han var makalöst bra i de sista matcherna. Nu ska han tillbaka till NHL, säkerligen för att trejdas bort till en annan organisation. 


7. Jonathan Pudas, b, Skellefteå

Kommentar: Har tagit stora kliv i sitt spel de senaste åren och växt ut till en landslagsspelare den här säsongen. Med sina 36 poäng på 52 matcher slutade han trea i backarnas poängliga och han kommer att bli saknad uppe i Skellefteå. Ryktas till Schweiz till kommande säsong.


6.Mathias Bromé, f, Örebro

Kommentar: Den Huddingefostrade forwarden har gjort en raketutveckling de senaste åren. Från att ha varit dominant i HockeyAllsvenskan gjorde han sig snabbt ett namn även i SHL. Den här säsongen noterades han för 43 poäng på 52 matcher för Örebro, men dippen han hade i slutet på säsongen tar ner hans placering på den här listan några hack. Nästa säsong kommer han med all sannolikhet att spela i NHL. Väljer, enligt våra uppgifter mellan Vancouver och Washington.


Foto: Bildbyrån

5. Fredrik Händemark

Kommentar: Vem minns Fredrik Händemark i Leksand säsongen 14/15? Då gjorde han tre poäng på 54 SHL-matcher och hade usla -23 i plus/minus kolumnen. Sedan han kom till Malmö har han bara blivit bättre och bättre för varje säsong. I år har han varit en riktig härförare och vore det inte för honom hade Malmö säkerligen varit ett av lagen som fått slagits om att hålla sig kvar. Nu står det klart att han lämnar, och med all sannolikhet är det NHL-spel som väntar nästa säsong. 


4.Ted Brithén, c, Rögle

Kommentar: Bruten käke i premiäromgången gjorde att han missade de 19 första matcherna. Sedan klev han fram och blev en dominant bricka i Rögles förstakedja och powerplay. Hade högst poängsnitt i hela SHL med sina 1,12 poäng per match. Nästa säsong spelar han i Bern. Oerhört tungt tapp för Rögle, i och med att det är en egen produkt med stort hjärta för klubben.

3. Ryan Lasch, f, Frölunda

Kommentar: Den kortväxte amerikanen har varit starkt bidragande till att Frölunda kunnat fira så många framgångar de senaste åren. Med sin fantastiska spelintelligens, inte minst i powerplay har han bjudit på många sevärda mål och assist. Har aviserat att han tittar utomlands, även om han inte stängt dörren för Frölunda officiellt.


2. Marcus Nilsson, f, Färjestad

Kommentar: Den lille, men ack så skicklige Marcus ”Lilliz” Nilsson fick ett rejält genombrott i år. Från att ha gjort 28 poäng ifjol klev han fram och vann poängligan med sina 54 (12+42) poäng den här säsongen. Magnifik passningsläggare som kommer att bli saknad i Färjestad. Uppges vara klar för KHL. 


1. Kodie Curran, b Rögle

Kommentar: Den kanadensiske backen har tagit hela SHL med storm sedan han anslöt från norska Storhamar inför fjolårets säsong. Den här säsongen har han vässat sitt spel ytterligare och med sin dominanta spelförståelse och teknik har han bjudit på otroliga nummer. 49 poäng på 48 matcher talar sitt tydliga språk. Han är utan snack den den spelare som haft mest impact på sitt lag den här säsongen. Ryktas vara klar för KHL-klubben Avangard Omsk till nästa säsong, enligt Expressen. 


Kodie Curran har bjudit på många spektakulära nummer den här säsongen. Ovärderlig. Foto: Bildbyrån

***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)