Bert Robertssons LHC värvar toppback från SHL-konkurrenten


20 mars 2020

Linköping bjuder på en övergångsskräll på fredagen.

Klubben värvar från SHL-konkurrenten Skellefteå.


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det blir ingen fortsättning i Skellefteå AIK för den Edmonton-draftade backen Filip Berglund.


Den 22-årige högerskytten, som har gjort sin poängmässigt bästa säsong i SHL (5 mål, 15 assist) är klar för en flytt till LHC. Där får han återknyta bekantskapen med sin förre coach i Skellefteå, LHC:s huvudtränare Bert Robertsson.


LÄS MERSkellefteåbacken i nyckelmöte med NHL-klubben


– Jag ser det som något väldigt spännande. Jag hade ett väldigt bra snack med ”Pajen” (Niklas Persson, LHC:s general manager) och även fast LHC hade en tuff säsong i år så har föreningen något väldigt intressant på gång, säger Filip Berglund till Linköpings hemsida .


Filip Berglund flyttar söderut, från Skellefteå till Linköping, och får på nytt Bert Robertsson som tränare. Foto: Bildbyrån.


Linköping har förlängt med den finländske centern Jaakko Rissanen medan Filip Berglund blir det första nyförvärvet som presenteras inför nästa säsong. Berglund har skrivit på ett tvåårskontrakt.


– Det är klart att det har spelat in att Bert är tränare i LHC. Jag hade honom under tre år i Skellefteå, vi känner varandra väl och vi har ett samarbete som har funkat bra. Jag känner att jag har utvecklats mycket under honom och han är ju en person som går all in i allting han gör. I och med flytten till Linköping så hoppas jag kunna utvecklas ännu mer och lyfta mitt offensiva spel ännu mer och bidra med poäng till LHC, säger Filip Berglund.