HockeyNews
PLUS

Flera juniorer får lämna Djurgården – erbjuds inga SHL-kontrakt

(13277) Carenfelt/Falk/Kahilainen
Bildbyrån

Publicerad: 17 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Djurgårdens lagbygge inför kommande säsong är i full gång.

Och enligt uppgift till HockeyNews.se står det klart att flera av de juniorer som har spelat med laget i SHL den här säsongen inte erbjuds A-lagskontrakt.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


För Djurgården slutade säsongen med en sjätteplats i SHL.


Fyra av klubbens juniorer födda år 2000 har fått visa upp sig, men när de nu fyller 20 år och blir seniorer hamnar de vid ett vägskäl.


Antingen erbjuds de ett A-lagskontrakt eller ett sommarkontrakt av Djurgården. Eller så behöver de leta efter en ny klubb att spela för.


Enligt uppgift till HockeyNews.se kommer inte någon av 00:orna att få kontrakt med Djurgården, vilket innebär att backen Anton Malmström och forwardstrion Felix Carenfelt, Adam Falk och Rasmus Kahilainen får lämna Stockholmsklubben.


– Jag kan inte uttala mig innan jag/vi pratat med alla spelare, skriver Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se i ett sms.


Adam Falk, 20, som är son till Djurgårdslegendaren Nichlas Falk, debuterade för Djurgården i SHL redan förra säsongen då han gjorde ett mål och en assist på tio SHL-matcher.


Den här säsongen har Falk bara varit ombytt i fyra SHL-matcher.


Rasmus Kahilainen är den som har gjort flest inhopp i SHL och har varit med i elva SHL-matcher. Felix Carenfelt gjorde en assist i sin SHL-debut borta mot HV71 den 27 februari och fanns även med i den avslutande omgången borta mot Frölunda.


Anton Malmström har fått speltid i tre SHL-matcher den här säsongen med Djurgården. Foto: Bildbyrån.


Djurgården har släppt fram yngre juniorer och till nästa säsong har talanger som William Eklund, 17, Albin Grewe, 18, och Alexander Holtz, 18, kontrakt.


Djurgårdens sportsliga ledning har säsongsavslutande samtal med sina spelare från måndag till onsdag den här veckan. Den norske landslagsforwarden Michael Haga har rest hem till Norge medan målvakten Karri Rämö har rest hem till Finland och för Jason Garrison gäller det att ta sig hem till Nordamerika.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)