HockeyNews
PLUS

Melin tvekar kring framtiden: ”Måste känna att jag har suget kvar”

(13256) Roger Melin
Bildbyrån

Publicerad: 16 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Roger Melin var mannen som skulle hålla kvar AIK i HockeyAllsvenskan, men i går kom beskedet att säsongen ställs in. Nu tvekar 63-åringen kring framtiden. 

– Jag måste själv känna att jag har suget kvar och just nu har jag svårt att bestämma mig, säger han till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET – ligans huvudpartner 


Roger Melin inledde säsongen som huvudtränare i Leksand, men i början på februari sparkades han av Dalaklubben. Två veckor senare var han tillbaka i båset i sin tidigare klubb AIK.


Där blev resultatraden två vinster och fyra förluster. Tanken var att han skulle gjuta lugn i truppen inför det kommande kvalspelet, men Coronavirusets framfart satte stopp för säsongen. 


– Det gäller att anpassa sig efter det som sägs, det går inte att ha någon annan åsikt tycker jag, säger han. 


Var det rätt att ställa in säsongen, tycker du?


– Ja, med tanke på läget som råder i världen finns det inget annat alternativ. Inte som jag kan se det i alla fall, men jag är ingen epidemiolog. 


Hur var det att komma in till ett så pass stukat lag?


– Det kändes inte som att det var ett väldigt stukat lag när jag kom. Det kändes som de hade ganska roligt ihop och att det fanns en viss atmosfär av hopp i laget. Jag tycker att alla hade ett stort engagemang och tog till sig vad man sa och tränade på. Det var mycket, mycket bättre än jag hade kunnat föreställa mig om jag skulle vara ärlig.


– Jag trodde att det var ett riktigt stukat lag jag skulle komma till och att jag skulle få gå in och leka psykolog, men det var inte riktigt så. Det kan också bero på att de negativa resultatet lagt sig på något sätt och att man bara såg fram emot att spela den här kvalserien och göra något bra av den. Det är möjligt att det hade varit annorlunda om jag hade kommit in tio matcher tidigare.


Vad var det som lockade med AIK?


– Ska jag vara ärlig var det egentligen ingenting. Jag ville ställa upp för AIK, jag har jobbat där under ganska många år och har starka känslor för föreningen. Jag ville verkligen inte att föreningen skulle gå under och kunde jag då hjälpa till på något sätt så ville jag göra det. 


– Min tanke från början var absolut inte att jag skulle stå i båset och coacha ett hockeylag, det var mer snack om jag kunde hjälpa till på något annat sätt. Sen ställde de frågan om jag ville hoppa ner i båset – och då hade jag svårt att säga nej. 


Nu väntar en tids semester innan han ska ta beslut om sin framtid. Men han är tveksam på om han kommer att fortsätta som tränare. 


– Jag vet inte riktigt. Jag har inte bestämt mig till 100 procent. Jag ska fundera över min framtid nu, säger han och fortsätter:


– Jag vill inte ta något beslut här och nu. VI får se vad som händer, både med mig själv och i den övriga hockeyvärlden. Jag måste själv känna att jag har suget kvar och just nu har jag svårt att bestämma mig. 


Blir AIK Roger Melins sista tränaruppdrag? Mycket talar för det. Foto: Bildbyrån

Har du haft några diskussioner med Anders Gozzi (sportchef i AIK) om framtiden?


– Vi har pratat lite löst om framtiden, men inte i den roll jag haft i min karriär. Jag kommer kanske hjälpa till på något annat sätt. Vi kommer spåna och fortsätta hålla kontakten. Vi får se vad som händer.


– Även om jag skulle fortsätta inom hockeyn så är det inte säkert att det blir i en roll som huvudtränare. Det kan bli på något annat sätt. 


Vilka roller kan du tänka dig?


– Ska jag vara ärlig så vet jag inte vilken roll jag skulle kunna tänka mig. Men som sagt, jag älskar hockeyn och föreningslivet och jag har kärlek till flera klubbar jag jobbat i. Det är klart att jag skulle kunna tänka mig att fortsätta jobba på ett eller annat sätt. Men det får växa fram isåfall. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)