Efter succén i grundserien – debut i CHL väntar för Rögle BK


13 mars 2020
Det känns kanske avlägset just nu i coronatider, men efter att SHL:s grundserie tog slut i går så kvalificerade sig både Färjestad BK och Rögle BK för Champions Hockey League. Sedan tidigare var CHL-vinnaren Frölunda och Luleå, som vann grundserien i SHL, klart för kommande säsongs CHL-spel.

Sverige och SHL har fem platser till Champions Hockey League den kommande säsongen. Som bekant vann Frölunda tidigare i år ännu en titel i Champions Hockey League. I och med finaltriumfen mot Mountfield så har Frölunda säkrat en direktplats till nästa års turnering. Dessutom är det så att grundserievinnaren i SHL får en biljett till turneringen, så därför kunde vi räkna in Luleå tidigt som en av fem svenska klubbar i CHL.

På torsdagskvällen blev ytterligare två SHL-lag klart för CHL I och med att det var kamp om topplatserna bakom Luleå, så blev det till slut Färjestad och Rögle som knep plats två och tre i ligan. Duon slutade på samma poäng där Färjestad endast var ett plusmål bättre än Rögle. Färjestad 7–4-besegrade Växjö på bortais, medan Rögle derbyvann hemma mot Malmö med 5–2.

LÄS MER: Krönika: "Stäng säsongen - det här är ovärdigt"

LÄS MER: Olofssons fyrverkeri gav Färjestad segern

Färjestad har varit med i turneringen tidigare, medan det blir debut för Rögle till sensommaren, då det är är tänkt att turneringen ska dra i gång.

Skulle det inte bli något SM-slutspel på grund av det härjande coronaviruset så lär den sista SHL-platsen till CHL gå till fjärdeplacerade Skellefteå.

Annars är det så att SM-guldvinnaren är direktkvalificerat för CHL. Blir det slutspel och guldvinnaren är ett av de fyra lagen som redan är kvalificerat för CHL så tillfaller platsen även då till Skellefteå.