HockeyNews
PLUS

Efter succén i grundserien – debut i CHL väntar för Rögle BK

(13180) kollage måndag
Bildbyrån/Montage

Publicerad: 13 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Det känns kanske avlägset just nu i coronatider, men efter att SHL:s grundserie tog slut i går så kvalificerade sig både Färjestad BK och Rögle BK för Champions Hockey League. Sedan tidigare var CHL-vinnaren Frölunda och Luleå, som vann grundserien i SHL, klart för kommande säsongs CHL-spel.

Sverige och SHL har fem platser till Champions Hockey League den kommande säsongen. Som bekant vann Frölunda tidigare i år ännu en titel i Champions Hockey League. I och med finaltriumfen mot Mountfield så har Frölunda säkrat en direktplats till nästa års turnering. Dessutom är det så att grundserievinnaren i SHL får en biljett till turneringen, så därför kunde vi räkna in Luleå tidigt som en av fem svenska klubbar i CHL.

På torsdagskvällen blev ytterligare två SHL-lag klart för CHL I och med att det var kamp om topplatserna bakom Luleå, så blev det till slut Färjestad och Rögle som knep plats två och tre i ligan. Duon slutade på samma poäng där Färjestad endast var ett plusmål bättre än Rögle. Färjestad 7–4-besegrade Växjö på bortais, medan Rögle derbyvann hemma mot Malmö med 5–2.

LÄS MER: Krönika: "Stäng säsongen - det här är ovärdigt"

LÄS MER: Olofssons fyrverkeri gav Färjestad segern

Färjestad har varit med i turneringen tidigare, medan det blir debut för Rögle till sensommaren, då det är är tänkt att turneringen ska dra i gång.

Skulle det inte bli något SM-slutspel på grund av det härjande coronaviruset så lär den sista SHL-platsen till CHL gå till fjärdeplacerade Skellefteå.

Annars är det så att SM-guldvinnaren är direktkvalificerat för CHL. Blir det slutspel och guldvinnaren är ett av de fyra lagen som redan är kvalificerat för CHL så tillfaller platsen även då till Skellefteå.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)