SHL gick i mål under kvällen och sju matcher spelades inför tomma läktare.

Målskyttar Brynäs:
Tomi Sallinen
Målskyttar Örebro: Glenn Gustafsson, Daniel Muzito-Bagenda, Robin Kovacs, Lukas Pilö, Ryan Stoa, Max Lindholm

Brynäs hade inget att spela för när det vankades hemmamatch i Monitor ERP Arena under torsdagen. Motståndet från Örebro hade däremot mer att spela för då man kunde kliva upp på en sjundeplats vid rätt resultat i Göteborg.

Det var även Örebros match det här fullt ut, redan efter 14.08 i den andra perioden var matchen avgjord när Robin Kovacs klippte till med sitt tredje mål sedan ankomsten till Närke.

Brynäs hann med att reducera i den sista perioden genom Tomi Sallinen, men förgäves. Brynäs landar till slut på en tolfteplats i SHL i år medan Örebro får sikta in sig på play in mot Malmö.

Frölunda – Djurgården 3–2 (2–0, 0–0, 0–2, 1–0)

Målskyttar Frölunda:
Samuel Fagemo, Jacob Moverare, Mats Rosseli Olsen
Målskyttar Djurgården: Patrik Berglund, Niclas Bergfors

Tre viktiga poäng stod på spel i den här matchen när Frölunda fajtades om sjundeplatsen medan Djurgården ville kliva högre upp bland slutspelsplatserna. Men det var hemmalaget som var starkast här till en början.

Talangfulla duon i Samuel Fagemo och Jacob Moverare såg till att Frölunda hade en 2–0-ledning efter första perioden. Men efter en mållös mellanakt kom Djurgården igång rejält.

Patrik Berglund reducerade tidigt och bara ett par minuter senare såg Niclas Bergfors till att kvittera.

Efter en fortsatt mållös period så skulle förlängning avgöra och väl där sköt Mats Rosseli Olsen sitt Frölunda till en sjundeplats. Därmed får man möta Växjö i åttondelsfinalen.

Leksand – HV71 5–2 (0–1, 3–1, 2–0)

Målskyttar Leksand:
Mattias Ritola, Marek Hrivik x2, Mattias Karlsson, Daniel Gunnarsson
Målskyttar HV71: Linus Fröberg, Markus Lauridsen

Leksand kunde undvika en jumboplacering vid rätt resultat under kvällen, och det gjorde man. Inför ett tomt Tegera Arena fick Leksand fira en imponerande vinst mot HV71.

Men det var gästerna från Jönköping som drog det längsta strået inledningsvis. Linus Fröberg satte 1–0 efter 14.17 och det var ställningen efter första perioden, men sen ändrades allt.

Inom loppet av fyra och en halv minut hade Leksand gått från 0–1 till 3–1. Mattias Ritola, Marek Hrivik och Mattias Karlsson blev alla bokförda för mål och väl där var matchen till stor del avgjord, eller?

Markus Lauridsen reducerade strax efter i powerplay och det var en ställning som vi bar med oss till den tredje perioden. Men väl där var det återigen ett bevis på att det var Leksands kväll.

Marek Hrivik klev upp för andra gången den här kvällen och stänkte dit 4–2 och med två minuter kvar fastställde Daniel Gunnarsson resultatet till 5–2 med mål i öppen bur. Därmed får Leksand en liten fördel med sig in till SHL-kvalet då man undviker vinnaren mellan Björklöven och Modo.

Linköping – Oskarshamn 3–1 (1–0, 0–0, 2–1)

Målskyttar Linköping:
Nichlas Hardt, Olle Lycksell, Sebastian Karlsson
Målskyttar Oskarshamn: Richard Palmberg

Båda lagen har genomgående haft problem att göra mål den här säsongen, och det visade sig även den här matchen. Linköping satte tidigt 1–0 genom nyförvärvet från just Oskarshamn, Nichlas Hardt. Men sen var det målsnålt.

Men fem minuter in på den tredje perioden kunde Oskarshamn till slut få hål på Jacob Johansson i LHC-kassen. Richard Palmberg klev återigen fram och gav Oskarshamn chansen till poäng, men hemmalaget skulle få sista ordet ändå.

Olle Lycksell lyckades sätta 2–1 med fem minuter kvar av matchen och till sist fick även Sebastian Karlsson kröna sin sista match i LHC-tröjan med ett mål i öppen bur. Därmed fick Linköping avsluta säsongen med seger.

Luleå – Skellefteå 3–0 (0–0, 2–0, 1–0)

Målskyttar Luleå: Nils Lundkvist, Karl Fabricius, Konstantin Komarek
Målskyttar Skellefteå:

Ett derby som annars hade varit en publikfest fick genomföras under kvällen med tomma läktare, en minst sagt ovanlig syn. Men trots det visade Luleå styrka, trots att stolarna gapade tomma.

Efter en mållös första period fick Luleå i den andra perioden till slut hål på SHL-debuterande målvakten, John Westermark.

Nils Lundkvist förfinade till lagets powerplaysiffror en del genom att sätta 1–0 i numerärt överläge. Karl Fabricius fick sedan utöka ledningen efter ett mål i boxplay med två minuter kvar.

Skellefteå fick inte alls hål på Luleå i dag och med en och en halv minut kunde Konstantin Komarek sätta spiken i kistan med 3–0 i öppen bur. Därmed lyckades Luleå med konststycket att enbart släppa in 98 mål på 52 grundserieomgångar.

Rögle – Malmö 5–2 (0–2, 2–0, 3–0)

Målskyttar Rögle:
Adam Edström, Nils Höglander, Simon Ryfors, Tim Brithén, Dennis Everberg
Målskyttar Malmö: Frederik Storm, Jacob Olofsson

Växjö – Färjestad 4–7 (0–4, 2–2, 2–1)

Målskyttar Växjö: Niclas Lundgren, Richard Gynge, Casey Bailey, Miika Koivisto
Målskyttar Färjestad: Jesper Olofsson x4, Emil Forslund, Marcus Nilsson, Lukas Ekeståhl Jonsson

Tomma stolar fick i Vida Arena se ett målfyrverkeri utan dess like i den här matchen där en viss Olofsson skulle bli hjälte.

Efter 20 minuter spelade hade gästerna ledningen med 4–0 varav tre mål från Jesper Olofsson i Färjestad.

Växjö kom däremot lite närmare då man gjorde både ett och två mål i mitten av den andra perioden. Men inom loppet av 34 sekunder i avslutningen på mellanakten kunde Färjestad slutligen stänga matchen via mål av Marcus Nilsson och Lukas Ekeståhl Jonsson.

Jesper Olofsson hann sedan utöka sitt register i målprotokollet då han gjorde sitt fjärde mål för kvällen. Växjö kunde sedan reducera två gånger om innan match var över genom Casey Bailey och Miika Koivisto.