HockeyNews
PLUS

SM-slutspelet skjuts fram – så ändras upplägget

(13157) Corona
Bildbyrån

Publicerad: 12 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Besked skulle komma under torsdagen – nu har det kommit. SHL har i samråd med svenska ishockeyförbundet valt att skjuta fram slutspelet till den 30 mars – och man ändrar också upplägget på kvartsfinalsserierna och framåt. 
– Vi fortsätter lyssna på de sakkunniga och följer de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten och regeringen tar fram, säger SHL:s vd Michael Marchal. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

 

Coronavirusets framfart har nått pandemiska nivåer, och under onsdagen beslutade Sveriges regering att man stoppar allmänna evenemang med fler än 500 deltagare. Beskedet skapade oro i hockey-Sverige där kvalmatcher och slutspel stundar i samtliga toppligor.


Under onsdagskvällen bestämde SHL att man kommer spela kvällens avslutande omgång av grundserien inför tomma läktare. Dessutom meddelades att besked om SM-slutspelets vara eller icke vara skulle beslutas vid lunchtid på torsdagen.


Nu har det kommit.


SHL har i samråd med Svenska Ishockeyförbundet fattat beslut om att skjuta fram SM-slutspelet i SHL till den 30 mars. Den sista grundserieomgången, som spelas under torsdagen, kommer att spelas utan publik.


– Nu när beslutet om att begränsa publika evenemang har tillkommit väljer vi i enighet med samtliga 14 klubbar och i samråd med hockeyförbundet att skjuta på slutspelet för att förhoppningsvis kunna spela med publik framöver, säger SHL:s vd Michael Marchal i ett pressmeddelande. 


– Vi fortsätter lyssna på de sakkunniga och följer de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten och regeringen tar fram men vi och klubbarna är överens om att hockey ska spelas med publik i största möjliga mån, därför väljer vi nu att skjuta på slutspelet, fortsätter Marchal.


LÄS MER:
 Schweiz nästa land att ställa in hockeysäsongen


SHL har också valt att ändra formalian på slutspelet. Förskjutningen innebär att slutspelet, från och med kvartsfinalerna, kommer att avgöras i bäst av fem istället för sju matcher. 


Åttondelsfinalerna spelas i bäst av tre matcher som planerat 24, 26 och 28 mars. Vidare beslut kring datum och upplägg gäller endast under nuvarande omständigheter och kan ändras fort när nya besked kommer. 


När det gäller övriga ligor som SDHL, HockeyAllsvenskan och HockeyEttan fortsätts serierna enligt gällande seriebestämmelser, men utan publik.

Även direktkvalet till SHL spelas som planerat, utan publik, med start 27 och 28 mars, skriver Oskarshamn på klubbens hemsida.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)