HockeyNews
PLUS

Slutomgången genomförs utan publik – SM-slutspelet kan flyttas fram

(13146) SHL
Bildbyrån

Publicerad: 11 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Coronavirusets framfart har skapat stor oro i hockey-Sverige. Nu meddelar SHL att slutomgången kommer att spelas utan publik – och att besked om SM-slutspelet kommer under torsdagen. 
Samtidigt meddelar flera klubbchefer till olika medier att SHL och klubbarna kommit överens om att spela SM-slutspelet, men att det kan skjutas upp.
– Som det ser ut nu blir det ett uppehåll om det går, säger Malmös klubbdirektör och sportchef Patrik Sylvegård till Sydsvenskan.  
– Formalian om hur SM-slutspelet spelas kommer imorgon, för det kommer att spelas på något sätt, säger Skellefteås klubbdirektör Pea Israelsson till Norran. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Flera ligor runtom i Europa har redan tagit beslutet att antingen ställa in säsongen eller spela matcher utan publik. Och under onsdagen kom beskedet att Sveriges regering stoppar allmänna evenemang med fler än 500 deltagare. 


Sedan dess har SM-slutspelets vara eller icke vara varit en lång följetong. Nu meddelar SHL i ett pressmeddelande att slutomgången, som spelas under torsdagen kommer att spelas utan publik. 


– SHL har följt utvecklingen noga sedan start och följer myndigheternas rekommendationer i frågan. Med lagstiftningen om att begränsa publika evenemang så kommer den sista grundserieomgången under torsdagen ske inför tomma läktare, säger Anders Källström, ordförande SHL.


Vidare skriver man att besked om SM-slutspelet är att vänta under torsdagen. 


Till Norran säger dock Skellefteås klubbdirektör Pea Israelsson att SHL har beslutat att genomföra slutspelet, men att man ännu inte kommit överens under vilka former.  


– Formalian om hur SM-slutspelet spelas kommer imorgon, för det kommer att spelas på något sätt. Mer information kommer att komma imorgon vid lunch, säger han till sajten. 


Åttondelsfinalerna av SM-slutspelet skulle startat på lördag, men till Sydsvenskan säger Malmö Redhawks klubbdirektör och sportchef Patrik Sylvegård att SHL planerar att skjuta upp slutspelet.

– Det slutliga avgörandet hänger på tävlingsbestämmelserna. Som det ser ut nu blir det ett uppehåll om det går, säger han till tidningen. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)