HockeyNews
PLUS

Växjö är SHL-säsongens flopp – men Shinnimins hälsa är viktigare

(13065) Sam Hallam/Växjö
Petter Arvidson/Bildbyrån

Publicerad: 7 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Växjö hade en gryende form på gång med tre raka segrar och en säkrad plats i åttondelsfinalen.

Det fanns också ett hopp om att få möta HV71 i ett första slutspelsderby.

Men Växjö har betydligt viktigare saker att tänka på än fåfänga förhoppningar om ett mirakel som kan rädda en underkänd SHL-säsong.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Växjö Lakers slutar på tionde plats i årets SHL efter lördagens 5–4-förlust i Malmö. Det är smålänningarnas sämsta placering i högsta serien sedan 2013 då laget också blev tia. Men den gången missade Växjö SM-slutspelet eftersom det då var åtta lag som gick till slutspel istället för tio.


När grundserien 2020 snart är över ska Sam Hallam coacha ett Växjö som blir underdog i åttondelsfinalen oavsett motstånd. Nästa lördag börjar SM-slutspelet för Lakers.


Det kommer av allt att döma inte gå något vidare. Växjö saknar det driv, det jävlar anamma, den spelskicklighet, ja kort sagt den mästerliga mix av härliga ingredienser som sportchefen Henrik Evertsson och Sam Hallams tränarstab har fått ihop så förträffligt under 2010-talet.


##Den här säsongen är det en blå-orange röra och på bortaplan är det mest blekt.

##På papperet har Växjö haft ett lag för topp sex. På isen är verkligheten en annan.


Brendan Shinnimin har varit en av alla Växjöspelare som inte har stått att känna igen och nyförvärven har överlag floppat.


Men efter matchen mot Malmö är det enda jag hoppas att Shinnimin mår bra. Att han klarade sig i den där läskiga situationen där han flög in i sargen med huvudet före.


Malmöbacken Adam Ollas Mattsson tryckte till i ryggen på Shinnimin och fick matchstraff för boarding och det var det svårt att protestera emot. Det var inte brutalt hårt, men utgången blev olycklig och det är bara att hoppas att det slutar lyckligt för Brendan Shinnimin.


##Alla lyckönskningar till honom.


Malmö tappade en stabil 2–0-ledning till 2–2 under Ollas Mattssons matchstraff och Växjö vände även till 3–2 innan skåningarna skakade av sig den olustiga känslan efter olyckan med Brendan Shinnimin.


Malmö saknade precis som Växjö några viktiga spelare, men har fler lirare som kämpar hockey än vad Växjö har.


Växjö och sportchefen Henrik Evertsson sa inför mötet med Malmö att han hoppades på en åttondelsfinal mot HV71.


– Inte för att det på något vis är enklare utan för att jag tror att det blir jätteroliga möten och vi har aldrig haft HV i ett slutspel. Så får jag önska skulle jag hoppas på HV, sa Evertsson i en intervju på Växjös hemsida .


Men det lär inte bli något Smålandsderby för Växjö i årets slutspel heller.


HV71 är i för bra form, har för stort försprång ner till Frölunda under topp sex-strecket efter 4–3-vinsten i Scandinavium och kommer att bli en av utmanarna om SM-guldet.

##Växjö har inte fått till det den här säsongen, och så är det med det.


Det troliga är att Sam Hallam får coacha mot Roger Rönnberg i en åttondelsfinal mellan Frölunda och Växjö. Visst finns det potential i Växjö, men vad ska man då säga om Frölunda?!


Växjö kommer att missa SM-kvartsfinalen i år. Det går inte att tro något annat.


Frågan är vad klubben gör för att lyckas bättre nästa säsong. Det lär bli stora förändringar i spelartruppen. Igen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)