Spaningar från FHC-HV71: ”Nu handlar allt om att nollställa för Frölunda”

7 mars 2020
GÖTEBORG. HV71 drog det längsta strået efter straffar i det viktiga mötet mot Frölunda under lördagen. Här är de spaningar HockeyNews.se:s reporter Mattias Persson gjorde från matchen. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Prestationen är bra – men det lilla extra saknas


Frölunda gjorde en bra prestation mot Växjö och likaså idag, men det där lilla extra saknas fortsatt. I strafförlusten mot HV71 skapade laget oerhört mycket målchanser, men det syns att spelarna inte har självförtroendet på topp, då de ofta hålls i pucken lite för länge i avslutsmomenten. Materialet är det inget fel på, det har Frölunda visat otaliga gånger under säsongen. Nu handlar allt om att nollställa och få det mentala att släppa oavsett om det blir åttondelsfinal eller kvartsfinal. 


Det blir inte bättre än såhär


Lördagsmatcher i ett fullsatt Scandinavium med två klassiska lag som byggt upp en rivalitet genom åren – det blir knappast bättre än så. Det var magiskt drag i Scandinavium tack vare de stora supporterskarorna från respektive lag. Och lagen bjöd verkligen upp till fajt, det syntes att det var mycket som stod på spel. Det är precis såhär det ska vara.


Räknar med att de börjat diskutera en förlängning


HV-backen Daniel Norbe anslöt från Karlskrona strax inför transfer deadline och har imponerat stort sedan dess. Han har bidragit med ett rakt och enkelt tvåvägsspel och varit en stabil pjäs som kunnat spela många minuter. Efter säsongen går kontraktet ut och jag räknar med att HV och Norbe börjat diskussionerna kring en framtid ihop redan nu – allt annat vore konstigt. 


Lias Andersson kommer bara bli bättre


Det tog ett tag innan Lias Andersson kom in i allt vad svensk hockey innebär efter att han valde att lämna Nordamerika för att återvända till HV, men nu spelar han på en mycket hög nivå och räkna med att han bara kommer att bli bättre framöver. Det är en spelare som kan bli den där sista avgörande pusselbiten i ett slutspel. I eftermiddag låg han bakom segern med en assist och det avgörande straffmålet. 


Lägligt, Persson!


Christoffer Persson har haft svårt att ta en ordinarie plats i HV:s trupp den här säsongen och inför matchen mot Frölunda stod han noterad för 27 matcher och noll poäng. Den defensivt skicklige backen är ingen van målskytt, hans senaste mål kom säsongen 16/17 när han gjorde mål för HV71 i CHL. Vad passade då lägligare än att smälla in kvitteringsmålet mot sin tidigare klubb Frölunda i hemstaden Göteborg? Snacka om tajming!