TV: Mardrömscomeback för Henrik Lundqvist – två mål av Mika Zibanejad

(12932) Henrik Lundqvist

Publicerad: 1 mars 2020

Första starten sedan den 3 februari. Då gick ingenting vägen för den svenske veterankeepern Henrik Lundqvist, som släppte in tre mål på en period. Gästerna vann till slut med 5–3 och där Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad stod för två av hemmalagets tröstmål.

New York Rangers-Philadelphia Flyers 3–5

Svenskarna: Rangers:
Henrik Lundqvist (21 räddningar, 80.8 i räddningsprocent), Mika Zibanejad (två mål och en assist).

Efter att Igor Shestyorkin nyligen varit med om en bilolycka så öppnade det upp sig för Henrik Lundqvist i New York Rangers-målet efter att ha varit petad i en månads tid. Och på söndagskvällen, svensk tid, fick Lundqvist chansen i hemmamötet med Philadelphia Flyers. Men det blev en blytung match i Madison Square Garden för både Rangers och Henrik Lundqvist.

Redan efter 112 sekunder spel fick Lundqvist kapitala efter att ha släppt till en retur som Matt Niskanen kunde trycka in. Halvvägs in i perioden small det till igen när Sean Couturier gjorde mål i powerplay.

Mot slutet av den första perioden gjorde Philadelphia mål i boxplay genom Michael Raffl. En blytung comebackperiod för Lundqvist och många trodde att han skulle bli utbytt under periodvilan.

Men när det var dags för den andra perioden var Lundqvist tillbaka i målet. Men mardrömmen skulle bara fortsätta för målvakten. I samband med en kontring kunde Derek Grant enkel lägga in pucken bakom en alldeles för het Henrik Lundqvist.

När New York Rangers senare i perioden fick chansen i powerplay var det dags för svenska poängmakaren Mika Zibanejad att presentera sig i protokollet. Efter att ha fått en fin passning av Artemi Panarin kunde Zibanejad läckert styra in 1–4.

Bara ett par minuter senare kom 5–1 till Philadelphia efter en styrning i powerplay. Henrik Lundqvist, som fyller 38 år i morgon (måndag), kunde ha önskat sig en roligare uppladdning inför bemärkelsedagen.

Ställningen en bit in i den tredje perioden var 5–2 till Philadelphia. Mika Zibanejad fick en assistpoäng på Rangers-reduceringsmål i powerplay. Rangers skulle krypa ännu närmare när laget gjorde sitt tredje mål för kvällen. Målskytt? Stekhete Mika Zibanejad, som alltså gjorde tre poäng i matchen (2+1). Men närmare än 3–5 kom aldrig New York Rangers.

Philadelphia är i en magisk form och har nu vunnit sex raka matcher.