HockeyNews
PLUS

Holtz slog till i sin comeback för Djurgården

(12909) Alexander Holtz/Djurgården-IKO
Kenta Jönsson/Bildbyrån

Publicerad: 29 februari 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Alexander Holtz slog till med både mål och assist direkt i sin comeback – och Djurgården vann sin fjortonde match i rad hemma.

Holtz försöker anpassa sig till en för honom ovan roll i powerplay.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


JVM-forwarden Alexander Holtz hade missat sex raka SHL-matcher med Djurgården efter en skada på underkroppen. Han kom tillbaka spelsugen och redan i den första perioden hemma mot Oskarshamn höll han sig framme i powerplay och kvitterade till 1–1 genom att styra ett högt skott från backen Linus Hultström.


– Jag försökte bara hitta en ledig yta i mitten och snackade lite med Hultström och så såg han mitt blad. Det var bara att försöka styra in den. Det var riktigt skönt, skönt att få in den tidigt, säger Holtz till HockeyNews.se.


I 5–4-vinsten, som satt långt inne, hade Holtz även assist till Linus Hultströms 2–1-mål i powerplay och även det kom i den första perioden.


– Det var väl inte jättemycket min förtjänst. Jag slog upp den till Dick (Axelsson) och så gör han och Hultström resten, säger Holtz ödmjukt.


Djurgården har haft en del strul med powerplay den senaste tiden men med Alexander Holtz tillbaka blev det utdelning direkt. Alexander Holtz har fått kliva in i slottet i powerplay istället för som han är van vid, till vänster vid tekningscirkeln.


– Jag är väl van att spela på vänsterkanten, men nu försöker jag göra det bästa möjliga i mitten. Det bästa situationen och försöker göra det bra därifrån också.


Men du trivs bättre till vänster låter det som…?


– Jag har ju spelat där alla juniorår så det är klart att jag trivs bättre där, men jag försöker lösa det här också.


Djurgården bytte ut målvakten Karri Rämö och vände och vann mot IKO. Foto: Bildbyrån.


5–4-segern var Djurgårdens 14:e i rad i Stockholm.


– Det var lite svängigt. Det känns som de går lite på kontringar och lyckas ändå göra mål. En eloge till dem, men skönt att vi lyckas komma vinnande ur det här.


LÄS MERDjurgården har 14 raka hemmasegrar – men så här får det inte se ut


Och nu är Alexander Holtz redo att hjälpa Djurgården att knäcka den fyra matcher långa förlustsviten på bortais.


– Det är skönt att bara komma in med bra energi och försöka vända på bortasvittrenden, säger Holtz som var nöjd och lättad över att vara tillbaka i spel igen.


– Det kändes bra. Det är väl alltid svårt att komma in i den första matchen när man har varit skadad med tempot och allting, men det kändes ändå hyfsat bra.


Hur ser du på läget inför slutspelet?


– Det känns som att ”lajnsen” börjar kugga i varandra och spelet börjar sitta bra. Vi känns ändå starka, säger 18-årige Alexander Holtz, som nu har gjort nio mål och totalt 16 poäng på 30 matcher i SHL den här säsongen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)