Spaningar från Timrå–Mora: "De kommer ställa till med jäkelskap för många"

Erik Mårtensson/Bildbyrån

Publicerad: 28 februari 2020

TIMRÅ. Hemmalaget Timrå fick slita för tre poäng mot Mora under fredagskvällen.
En match som skvallrade om att dalalaget kommer vara en tuff nöt för många lag i slutspelsserien – om de tar sig dit.
Här är de spaningar HockeyNews.se:s reporter Alexander Nilsson gjorde under matchen.

UNIBET - ligans huvudpartner

Tung debut för lovande målvakten

Moramålvakten Isak Wallin fick problem med utrustningen redan under matchens första minut och tvingades ut i spelarbåset vilket gjorde att junioren Emil Ranehamn fick göra sina första minuter i Hockeyallsvenskan, men det blev ingen kalasstart för 20-åringen. Målvakten hann vara på isen i knappt fem minuter innan han fick se Morten Madsens skott gå i en vid båge över honom och segla in i Moramålet.

Irritationen

Det var långt ifrån slutsålt i NHK Arena denna fredagskväll men när publiken tände till märktes det. I andra perioden kände sig både Timråspelarna och publik förfördelade av domarna. Utvisningarna var tveksamma och när Mora såg ut att ha tagit ledningen med 3–2 efter en stökig situation framför mål rullade visselorkanen ned från läktarna. Efter videogranskning underkändes dock målet och fem minuter senare kunde Timrå ta ledningen vilket fick både spelare och publik på bättre humör

Mr. 30 000

Jonathan Dahlén har fin form den här säsongen och jagar poängrekordet i Hockeyallsvenskan. Efter kvällens match har han tre poäng kvar till Per Arlbrandts 77 poäng, men Dahlén har redan nått ett par milstolpar denna säsong. Mot Almtuna i onsdags blev han först någonsin att göra fyra mål i samma period och när han gav Timrå ledningen med 3–2 så var det mål nummer 30 000 i den allsvenska historien. Detta enligt domarna.se på Twitter.

Mora kommer bli jobbiga i slutspelet – om de tar sig dit

Det är bara två poäng ned till Tingsryd på niondeplatsen, och smålänningarna har dessutom klart bättre målskillnad än Mora, men i mina ögon är Mora det lag av de två som har bättre chans att ställa till med jäkelskap i en slutspelsserie. Laget har en vass offensiv med bra mix av spelare som besitter både fart, storlek och kraft. Mot Timrå visade de också att de har ett klart kapabelt powerplay också med hot från flera positioner. Tar sig Mora till slutspel kommer motståndarna få slita rejält för att ta poäng.