HockeyNews
PLUS

Så är läget med de skadade HV-spelarna: ”Till nästa vecka är han med”

(12870) skadeläge
Bildbyrån

Publicerad: 27 februari 2020

FacebookXWhatsApp

JÖNKÖPING. HV71 saknade fem spelare inför matchen mot Djurgården och i storsegern tvingades även nyckelbacken Johannes Kinnvall kliva av. Här klargör sjukgymnasten Andreas Frostemark frågetecken kring skadeläget. 

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey
 

Redan inför mötet mot Djurgården saknade HV71 fem spelare. Och i 7–1 segern under torsdagskvällen kom ytterligare en tuff smäll sedan nyckelbacken tvingades Johannes Kinnvall utgå. 


Men efteråt kommer sjukgymnasten Andreas Frostemark med lugnande besked kring backen. 


– Han fick en liten smäll, så det är ingen större fara. Doktorn ville att han skulle avsluta matchen i förtid, det var bara en säkerhetsåtgärd, säger han. 


När det gäller de övriga spelarna börjar det ljusna. Forwarden Alexander Bergström, som fick en klubba upp i huvudet i derbyt mot Växjö för fyra matcher sedan ser snart ut att kunna spela igen. 


– Det visade sig vara lite problem med tanden som vi upptäckt i efterhand. De fick plocka bort den och sen har han haft lite tandvärk och lite annat kasst. Han kommer inte spela på lördag, men till nästa vecka är han med igen, säger Frostemark. 


Backen Eric Martinsson är på väg tillbaka från sjukdom, och när det gäller Axel Holmström som saknades av okänd anledning i matchen mot Djurgården säger Frostemark följande: 


– Han har haft ett litet bekymmer som vi håller på att jobba med. Alla missar matcher ibland, så det är inget större konstigt där. Han är med nästa match. 


Dessutom börjar läget ljusna kring Christian Sandberg. 


– Det går framåt, men nu vågar jag knappt säga något, eftersom jag sagt att han varit på gång tidigare. I nuläget utgår vi från att han börjar träna för fullt i näst-nästa vecka. Men jag vågar inte säga något mer definitivt där.


Inget nytt kring Nils Andersson?


– När vi vet mer kommer vi gå ut med information. Det har vi sagt för flera månader sedan och det är inget nytt där. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)