HockeyNews
PLUS

Djurgårdens usla bortafacit fortsätter: ”Ska inte ändra på spelet”

(12869) DIF
Bildbyrån

Publicerad: 27 februari 2020

FacebookXWhatsApp

JÖNKÖPING. Djurgården inkasserade ännu en tung bortaförlust efter 7–1 mot HV71. Laget har nu förlorat 16 av sina totalt 23 bortamatcher den här säsongen. 

– Vi har ett spel som vi är trygga med och vi kommer inte ändra det bara för att vi förlorar på bortaplan, säger Sebastian Strandberg till HockeyNews.se

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Djurgården har haft det tungt på bortaplan hela säsongen. Ikväll inkasserade stockholmarna sin fjärde raka bortaförlust efter hela 7–1 mot HV71. 


– Det är inte så mycket att orda om, HV gör det bra och vi gör det riktigt dåligt och då blir det 7–1. Det är inte så mycket att säga, det är bara att glömma och ladda om, säger en besviken Sebastian Strandberg och utvecklar: 


– Första är väl ändå helt okej, men när vi släpper in det tredje målet i början på andra så känns det som luften går ur oss. De får många psykologiskt viktiga mål och nu när det går lite tyngre kanske det påverkar oss även fast det inte ska göra det. Det är precis som att vi får panik och måste göra mål direkt, och det är något vi måste släppa mentalt, säger han. 


Laget har nu förlorat 16 av sina totalt 23 bortamatcher den här säsongen. Centern Sebastian Strandberg har dock svårt att hitta någon direkt anledning till det usla bortafacit. 


– Jag vet inte, det är inte lätt. Hade vi vetat det hade det inte sett ut som det gjort. Vi vill spela på samma sätt hemma som borta och ska inte göra något annorlunda bara för att det är en bortamatch. 


Har det satt sig i huvudet?


– Nej, det tror jag inte. Jag tror att det är ni som tycker att det är lite roligare att prata om än vad vi gör. Det är inget vi fokuserar på. 


Pratar ni mycket om hur ni ska komma tillrätta med det?


– Nej, det gör vi egentligen inte. Vi har ett spel som vi är trygga med och vi kommer inte ändra på det bara för att vi förlorar på bortaplan. Hockey spelas på samma rink på hemmaplan och bortaplan, det är ingen stor skillnad. Vi tänker inte ändra på något, utan ska hitta sätt att vinna. 


Det återstår sex omgångar av grundserien och just nu ligger laget på den sista direktplatsen. Sebastian Sandberg tror att man kommer grejar topp sex. 


– Det gäller bara att ta oss samman och visa att vi är en bra grupp. Vi vet att vi kan spela bra ishockey och det har vi gjort många gånger under säsongen, så det är bara att plocka fram det. Det är lättare sagt än gjort kanske, men vi måste försöka slappna av och spela med glöd och passion. Då tror jag att vi kommer fixa det, säger han. 


Tränaren Robert Ohlsson var inte speciellt sugen på att prata om det dåliga bortaspelet efter storförlusten. 


– Jag tyckte att vi gjorde en bra match mot HV71 hemma och jag tycker att vi gör en dålig match mot HV71 borta. 


Vad är det som saknas på bortaplan?


– Det jag tyckte vi gjorde bra hemma mot HV71 var att spela med bra passningspel, bra närkampsspel och bra fart. Idag spelar vi med dålig fart, dåligt närkampsspel och dåligt passningsspel.

Hur ska ni komma tillrätta med det?


– Som jag säger. När vi spelar bra hemma så spelar vi med bra passningsspel, bra närkampsspel och bra fart. När vi spelar borta spelar vi med dålig fart, dåligt passningsspel och dåligt närkampsspel. Det fungerar inte att göra det ibland. 


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)