Åttonde gången gillt i overtime: ”Kom ganska lägligt”


26 februari 2020

Vid sju tillfällen under säsongen har KRIF spelat oavgjort vid full tid. Innan playoff 1 drog igång på tisdagskvällen hade de förlorat i sudden death eller straffläggning vid samtliga dessa tillfällen.
Men borta mot Vimmerby blev det åttonde gången gillt.
– Den kom ju ganska lägligt, säger tränaren Emil Ivansson till HockeyNews.se.


Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Vid tre tillfällen i grundserien spelade Kallinge/Ronneby oavgjort under ordinarie tid. Det slutade med två förluster i sudden och en efter straffar.

Vid fyra tillfällen i Allettan nådde laget kryss efter ordinarie tid. Det slutade med två övertidsförluster och två nederlag efter straffar. Det sista så sent som i sista omgången borta mot Halmstad.

Men när playoff 1 drog igång på tisdagskvällen kom slutligen trendbrottet. När Oskar Lindgren dundrade in 4-3-pucken 11.30 in i den femte perioden var det åttonde gången gillt för KRIF.

– Jag reflekterade inte över det där och då, men sen kom sportchefen snabbt framspringandes och informerade oss om det, myser tränaren Emil Ivansson.

– Vi fick den där overtime-segern tillslut och den kom ju ganska lägligt. Sen är det ju inte riktigt samma grej som de andra i form av tre mot tre och straffar. Här spelar vi ju på fem mot fem, men det är ändå en overtime-seger.

Vad hade ni för direktiv när in gick in till femte perioden?
– Vi tyckte att vi i fjärde perioden spelade med lite små marginaler, så vi var inne på att spela med lite större marginaler när det behövdes, men också att vi skulle våga spela, våga ha långa anfall och det tycker jag att vi hade hela overtimen. Jag var lite rädd för att det skulle bli lite att hålla lite hårt i klubban och så där, men jag tycker att vi släpper loss ganska bra i både fjärde och delvis i femte. Det var skönt att se.


Gillar att vara underdogs
4-3-segern innebär samtidigt att KRIF satt sig i en fördelaktig position inför avgörandet till helgen. Ett åttonde raka overtime-nederlag hade satt en ordentlig press på det unga laget inför de hemmamatcher som stundar.

– Det ger oss en push framåt, sen gäller det för oss att behålla båda fötterna på jorden och inte sväva iväg och tycka att vi har två chanser på oss. Utan det är en match nu och det är fredagsmatchen och det är där vårt fokus ligger. Jag tror inte att Vimmerby kommer komma hit och ställa ut skridskorna, utan de kommer köra och det behöver vi vara förberedda på. Vi har satt oss i en bra position absolut, men det är först till två som räknas.

KRIF är det högre rankade av de två lagen, men klev inte in i matchserien som någon given favorit. Snarare är det Vimmerby som framhållits som trolig slutsegrare i många av förhandstipsen.

– Jag tycker att alla lagen i playoff 1 är bra hockeylag, men sen vet jag att Vimmerby gjorde en stark vår med 16 segrar och kommer med ett starkt självförtroende så det är klart att det kittlas lite av att vi vet om att vi möter ett bra lag. Sen tror jag att oavsett vilket lag vi mött så hade laget på andra sidan varit bra, men det är klart att Vimmerby med den vårsäsongen kommer in starkt i den här playoffet.

Men sitter det inte lite i väggarna på ert skjul att ni är som bäst när ni är underdogs?
– Lite så kanske det är, nu är detta mitt första år, men det har väl kanske varit så de andra åren också. Förra året vann man serien och skulle städa av Tranås och det gick som det gick. Jag tror också att det kan vara en fördel för KRIF och för våran del att få spela. Vi behöver de här matcherna med vårt unga lag och få en erfarenhet i det och hela tiden kunna ta lärdom av det som händer därute.

– Matchen som var igår är det ju många spelare hos oss som aldrig har spelat något liknande i form av att det är fyra och en halv period. Det är grymt nyttigt för vårt lag som vi kan ta lärdom av och det är just den matchen vi ska ta med oss in här på fredag.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här