Brynäs besked om de långtidsskadade backarna


26 februari

STOCKHOLM. Brynäs åkte på en svidande förlust mot Djurgården och tappade forwarden Joachim Rohdin i början av den tredje perioden på grund av skada.

Dessutom är skadeläget mörkt för de långtidsskadade.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Den assisterande lagkaptenen Lukas Kilström drabbades av en hjärnskakning den 5 januari 2019 vilket gjorde att han inte kunde spela mer ishockey förra säsongen och han missade de sista månaderna.


Tyvärr ser läget ut att bli detsamma även denna säsong.


Det var den 11 januari borta mot Linköping som Kilström tvingades utgå. Senare konstaterades det att han utsatts för ännu en hjärnskakning och han har varit borta från alla 13 SHL-matcher med Brynäs sedan dess.


Även backen Marcus Ersson har varit ur spel sedan hemmamötet med Djurgården den 1 februari då olyckan var framme och han skars så svårt i ansiktet av en skridsko att en operation var nödvändig för att komma tillrätta med den ögonskada som uppstått.


LÄS MERUppdatering gällande Marcus Ersson — opereras för ögonskada


Ersson har inte kunnat spela efter det, men var och hälsade på sina lagkamrater den 13 februari i samband med Brynäs hemmaseger mot Luleå.

Brynäs jagar Växjö och har tre poäng upp till den sista slutspelsplatsen i SHL med sju omgångar kvar. Men Gävleklubben konstaterar att varken Lukas Kilström eller Marcus Ersson kommer att finnas tillgängliga för spel den här säsongen.


– Vi räknar inte med dem något mer i år, säger Brynäscoachen Mikael Holmqvist.


Brynäs gjorde en bra bortamatch mot Djurgården, men föll med 3-2. Foto: Bildbyrån.


I 3–2-förlusten mot Djurgården på Hovet klev forwarden Joachim Rohdin av i början av den tredje perioden. Han fick en smäll mot ena benet i den andra perioden och var inne i ett par byten i den tredje perioden och kände sig för, men kunde inte spela vidare.


– Jag märkte att han gick av, men vet inte riktigt varför. Har inte fått något svar på det, säger Mikael Holmqvist.


Brynäs hamnade i underläge vid både 1–0 och 2–1 till Djurgården, men kom tillbaka.


– Vi är väl relativt nöjda med insatsen. Det är en jämn förstaperiod tycker jag. Kanske lite mer övertag till Djurgården i andra, men sedan tycker jag vi kommer ut i den sista och visar att vi vill vinna och får in den där kvitteringen med mindre än fem minuter kvar sedan är det väldigt olyckligt att vi släpper in den där 3–2:an direkt. Det blir uppförsbacke och det känns väldigt tungt, säger Holmqvist.


LÄS MERDjurgården är rekordbra på hemmais – tacka bjässarna för det!


När Brynäsforwarden Emil Molin kunde göra 2–2 i powerplay dröjde det inte mer än 20 sekunder innan Djurgården, i bytet efter, hade återtagit ledningen sedan Djurgårdsforwarden Niclas Bergfors snappat upp en puck i slottet och satt dit den.


– Vi kanske skulle behövt få lite mer puckar på mål och försökt ta oss in med lite mer trafik. Jag tycker ändå vi förlorar på ett surt sätt, säger Mikael Holmqvist.


Annons

Annons