Spaningar från RBK-ÖHK: ”Är Örebro verkligen ett lag för topp sex?”


25 februari 2020
ÄNGELHOLM. Rögle vann matchen mot Örebro i den fortsatta kampen om slutspelsplatserna med komfortabla 3–0. I vanlig ordning har vår reporter Mattias Persson plockat ut sina spaningar från matchen. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Är Örebro verkligen ett lag för topp sex?


Efter en fantastisk inledning på säsongen har Örebros poängsnitt stagnerat kraftigt den senaste tiden. Efter kvällens förlust är man plötsligt nere på en åttondeplats och spelet ser inte alls lika väloljat ut som det gjorde för någon månad sedan. Visserligen vann man mot Djurgården i lördags, men mot Rögle såg det lika uddlöst ut som tidigare. Nu är frågan om man ens klarar av att nå topp sex. Som det såg ut här i dag är det inte mycket som talar för det, och då ska det sägas att Rögle inte direkt gjorde en av sina bättre matcher för säsongen. 


Höglander har hamnat i ett fack


Rögles unge forward Nils Höglander flög fram inför JVM och gjorde fina prestationer i stort sett varje match. Men i takt med att han var på JVM hittade Rögle andra enheter och nu har han hamnat i lite av ett fack – och således också tappat självförtroende. Spelartyper som Nils Höglander behöver självförtroende för att kunna göra sin grej. Mot Örebro fick han chansen i andrafemman med Mattias Sjögren och Chris DeSousa, men han kom inte alls till sin rätt. 


Tjeckduellen


Matchen i matchen var den mellan de tjeckiska landsmännen Dominik Furch och Roman Will, två målvakter som gjort stor succé den här säsongen. Sett till resultatet var det Roman Will som gick segrande ur den kampen, men det ska dock sägas att Dominik Furch ställdes på betydligt större prov än vad Roman Will gjorde. Oavsett så är det kul med lite tjeckiska målvakter i SHL igen, vi alla minns vilka avtryck Alexander Salak satte efter sin sejour i Färjestad. 


Blir svår att behålla för Örebro


Mathias Bromé fick sitt genombrott i Mora redan i fjol, men i år har han tagit ytterligare kliv i sitt spel och växt ut till en av seriens bästa på sin position. Han är farlig och skapar chanser i princip varje byte och med sina 37 poäng är han lagets bäste poängplockare. Men med succé kommer intresse från betydligt större klubbar och om NHL-intresset var stort redan i fjol, så lär det vara än större efter den här säsongen. Mycket talar för att han är förlorad för Örebro och drar över pölen och testar vingarna kommande säsong. 


Tveksamt matchstraff


I mitten på den tredje perioden drog sig Örebrobacken Rasmus Rissanen på sig ett matchstraff för slashing, sedan han oavsiktligt kommit upp med klubban mellan benen på Rögles Anton Bengtsson framför mål. Ett mycket tveksamt matchstraff i mina ögon, då Rasmus Rissanen inte har någon som helst avsikt med att få upp klubban där, utan egentligen bara försöker att rensa undan framför mål. Här måste domarna ha lite bättre spelförståelse, kan man tycka. 


Rögle–Örebro 3–0 (0-0, 2-0, 1-0)

RBK: Éric Gélinas, Dennis Everberg, Kodie Curran
ÖHK: -