Rysk målvakt i bilolycka – Henke ser ut att bli kvar i Rangers


24 februari 2020

Trade deadline pågår för fullt i NHL. Men det verkar inte bli någon flytt för Henrik Lundqvist. Detta eftersom en av New York Rangers målvakter är skadad efter att ha varit med om en bilolycka under gårdagen.


Trots alla tredjrykten ser Henrik Lundqvist ut att bli kvar i New York Rangers. Detta efter uppgifterna om att forwarden Pavel Buchnevich och målvakten Igor Shestyorkin varit med om en bilolycka i går. Det rapporterar nordamerikansk media under måndagseftermiddagen. Buchenevich ska ha klarat sig utan större skador, däremot rapporteras det om att den ryske keepern ska ha fått en revbensfraktur och väntas bli borta i minst ett par veckor tid. 

En faktor som talar för att Rangers med stor sannolikhet behåller Henrik Lundqvist i truppen.


Dessutom ska klubben som Henrik Lundqvist ryktats till, Colorado Avalanche, knutit till sig en annan målvakt. Michael Hutchinson trejdas från Toronto Maple Leafs. I motsatt riktning går svenske backen Calle Rosén som därmed återvänder till Toronto, drygt ett halvår efter att han lämnat klubben. ***

New York Rangers-liraren Chris Kreider har ryktats vara på väg bort från klubben. Kreider, som har haft en dundersäsong med 24 mål på 60 matcher, hade ett utgående avtal, men har nu skrivit på ett nytt sjuårskontrakt värt 6,5 miljoner dollar per säsong, enligt medieuppgifter i Nordamerika.