AnnonsLISTA: Här är spelarna som borde få chansen i SHL


24 februari

SHL-klubbarna är på jakt efter fynd och redan nu är sportcheferna ute och gör klart med spelare. Här listar HockeyNews.se:s, Mattias Persson spelarna i HockeyAllsvenskan som borde få en SHL-chans till kommande säsong. 


Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET – ligans huvudpartner 


Wilhelm Westlund, b, Karlskoga

Kommentar: Skicklig tvåvägsback som fått ett genombrott i Karlskoga. Från att ha gjort nio poäng på 38 matcher för Vita Hästen i fjol har det i år blivit hela 34 poäng på 48 matcher. Har redan nu stort SHL-intresse efter sig, sex klubbar, däribland HV71, Linköping, Skellefteå och Luleå jagar backens signatur. 


Jonathan Johnsson, c, Modo 

Kommentar: Vilken succé Jonathan Johnsson har gjort den här säsongen, han är på god väg mot poängrekordet för en enskild spelare i allsvenskan och fortsätter att tokdominera i Modo. Redan inför säsongen visste man att han var bra, men jag såg inte den här explosionen komma. En sak som är säker är att han spelar i SHL oavsett om Modo går upp eller inte.

Jonathan Johnson (längst till höger) har sex poäng upp till Pär Arlbrandts poängrekord i HockeyAllsvenskan – hinner han komma i kapp? FOTO: Jonas Forsberg/Bildbyrån

Jonathan Dahlén, f, Timrå

Kommentar: Vände hem till Timrå från Nordamerika för att landa lite, och det kan man ju lugnt säga att han gjort – som han levererat. Det är inget snack om att SHL-klubbarna är på jakt efter honom, men vad vill han själv, och vad vill San Jose som lånat ut honom?

Patrik Karlkvist, f, Modo

Kommentar: En spelare som alltid suttit på mycket skicklighet, men kanske inte varit den mest vältränade. Under Björn Hellkvists ledarskap har han visat ännu en nivå i sitt spel, och spelar han inte i SHL med Modo nästa säsong lär han göra det i någon annan klubb. En spelare kan göra mål på många olika sätt. 

Nick Olesen, f, Södertälje

Kommentar: Gjorde succé redan i Pantern i fjol och fick också chansen i Malmö under en SHL-match, då blev det poäng direkt. I Södertälje har han tagit ytterligare kliv i sin utveckling och han har bäst siffror i laget inom de flesta kategorierna (poäng, corsi med mera). Det är inget snack om att han borde få en SHL-chans.

Jerome Leduc, b, Västerås

Kommentar: Den kanadensiske backen leder hela backarnas poängliga i HockeyAllsvenskan och ser vi till historiken är chansen väldigt stor att du man chansen i SHL då. Redan nu finns det intresse från såväl SHL som Finland. Lite tveksam till att han klarar steget till en bättre liga, men det trodde man ju i och för sig inte när man såg Kodie Curran i SHL de första matcherna heller.

Jerome Leduc har varit en av HockeyAllsvenskans stora överraskningar i år och backen leder poängligan för backar. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån 

Sebastian Ohlsson, f, Timrå

Kommentar: Hängde med Timrå ner till HockeyAllsvenskan i och med degraderingen och det valet ångrar han definitivt inte idag. Nu har han fått självförtroende efter en bra säsong – och med det i ryggen kan han även leverera på SHL-nivå. En spelare som är underbar att bevittna med sin speed.

Fredrik Forsberg, f, BIK Karlskoga

Kommentar: Gjorde en stark säsong redan i fjol och sköt då 20 mål på 42 matcher. I år har han växlat upp ytterligare och efter 48 matcher står han noterad för 30 mål (!) och 48 poäng. En riktig skarpskytt som skulle kunna gå in i de flesta SHL-lag.

Adam Tambellini, f, Modo
Kommentar:
Den kanadensiske forwarden anslöt till Modo under säsongens gång och Fredrik Glader är nog skapligt nöjd med sin första värvning som sportchef, för Tambellini har ju imponerat och är en av anledningarna till att Modo är tvåa i tabellen. Kommer med all säkerhet spela i SHL eller en utländsk liga i Europa nästa säsong. 


Tom Hedberg, b, Modo

Kommentar: Var en stor talang redan i Leksand och nu har 20-åringen börjat blomma ut på allvar. I år har han varit en av Modos bästa backar och med sina plus 22 i plus/minus kolumnen och 25 poäng på 48 matcher är han definitivt en spelare för SHL, även om han nyligen förlängde kontraktet med Modo.  

Tom Hedberg spås en lysande framtid – hittar vi han i SHL kommande säsong? FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån

Joe Cannata, mv, Björklöven
Kommentar:
 Vilken succévärvning av Per Kenttä. Joe Cannata är kanske den enskilt största anledningen till att Björklöven kunnat slå poängrekord i HockeyAllsvenskan. Går Björklöven inte upp i SHL lär han vara ett tokhett namn för de klubbar som är på jakt efter en målvakt. 

Linus Andersson, f, Vita Hästen
Kommentar: 
Lite av en doldis i svensk hockey inför den här säsongen. Lyckades aldrig ta plats i Skellefteå och valde därför att lämna klubben för Vita Hästen, och vilket succédrag det har blivit. Efter 45 matcher har han noterats för hela 34 poäng, varav imponerande 21 mål. En spelare som har ett riktigt bra skott och borde få chansen i SHL.

Observera att Jesper Kokkonen i BIK Karlskoga ryktas vara klar för HV71 och därför är han inte med på den här listan. 

Annons


Annons

Annons

Annons