Inte en NHL-match på två år – nu kan svenske keepern få chansen igen


24 februari 2020

Efter målvaktsskadorna på både James Reimer och Petr Mrazek kallas nu svenske keepern Anton Forsberg upp från AHL. 27-åringen har inte stått i NHL på två år och kan nu vara nära en comeback i ligan.


Vi känner alla till storyn från Toronto i helgen. Ismaskinisten David Ayres  blev världsberömd när han fick hoppa in i Carolina Hurricanes bortamatch mot Toronto Maple Leafs efter dubbla målvaktsskador på James Reimer och Petr Mrazek.

Ayres gjorde succé och blev en vinnare i NHL-debuten. Men något kontrakt har inte Ayres fått av NHL-klubben och just nu har Carolina sina två ordinarie målvakter skadade. 

LÄS MER: Ismaskinisten fick NHL-debutera (!) 

Därför har man nu kallat upp två målvakter från farmarlaget i AHL, Charlotte Checkers. 24-årige amerikanen Alex Nedeljkovic och svenske Anton Forsberg är det som får chansen. Duon har delat på målvaktssysslan i AHL-laget och Forsberg har totalt stått i 27 matcher den här säsongen med en räddningsprocent på 90,5. 

27-årige Forsberg kan nu alltså göra comeback i NHL efter ett längre uppehåll från spel i ligan. Svensken har nämligen inte spelat i NHL sedan säsongen 2017/2018 då han vaktade målet i 35 matcher för Chicago. 

Carolina Hurricanes möter Dallas Stars på hemmais, natten till onsdagen.


  LÄS MER: 
NHL-svepet: William Karlssons målsuccé - rookiekeepern historisk