SHL-svepet: Little nådde 200 poäng, Färjestad ångar på

Här är en summering av dagens matcher.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Djurgårdens IF–Leksands IF 5–2 (2–1, 2–1, 1–0)

Mål, DIF: Manuel Ågren, Marcus Högström, Niclas Bergfors, Jacob Josefson, Patrik Berglund)
Mål, LIF: Patrik Zackrisson, Oskar Lang

Färjestads BK–Frölunda HC 5–2 (1–0, 2–1, 2–1)

Mål, FBK: Per Åslund, Albert Johansson, Linus Arnesson, Daniel Viksten, Jesper Olofsson
Mål, FHC: Ryan Lasch, Samuel Fagemo

33 lyckliga sekunder för Färjestad i inledningen av andra perioden hemma i Karlstad kom att fälla avgörandet när Frölunda kom på besök i rivalmötet. Per Åslund hade bara två minuter in i första perioden gett hemmalaget ledningen innan laget kom att göra ett ryck i andra perioden. Det efter att Albert Johansson först gjort sitt andra mål för säsongen innan Linus Arnesson fyllt på målkvoten för dagen 33 sekunder senare. Ryan Lasch såg dock till att Frölunda hade lite kontakt efter 40 minuter då han reducerade fem minuter efter hemmalagets 3–0-mål.

Men det blev aldrig riktigt spännande. Färjestad kunde ro hem segern efter att Daniel Viksten och Jesper Olfsson gjort varsitt mål i slutskedet av tredje perioden.

HV71–Örebro Hockey 3–2 (1–0, 0–1, 2–1)

Mål, HV: Anthony Camara, Simon Önerud, Linus Fröberg
Mål, ÖHK: Ludvig Rensfeldt, Aaron Irving

Det var gästerna som sköt mest men hemmalaget som gjorde flest mål. Nordamerikanen Anthony Camara gav HV71 ledningen i numerärt överläge, framspelad av Juuso Ikonen som tidigare ryktats vara på väg bort från klubben, halvvägs in i den första perioden. I andra perioden var det klart övertag för gästerna och de kunde också kvittera när Ludvig Rensfelt hittade rätt knappt åtta minuter in i mellanakten. Men det kom att bli hemmalaget som drog det längsta strået.

Simon Önerud skickade in sitt 16:e mål för säsongen fem och en halv minut in i tredje perioden när de fick chansen i numerärt överläge och fem minuter senare var det Linus Fröberg som kunde utöka till 3–1. Örebro såg till att skapa spänning i det hela när Aaron Irving reducerade med bara 25 sekunder kvar att spela, men det räckte inte hela vägen fram.

Linköping HC–Luleå Hockey 3–2 (0–0, 1–1, 1–1, 1–0) efter förlängning

Mål, LHC: Broc Little 2, Olle Lycksell
Mål, LHF: Karl Fabricius, Einar Emanuelsson

Karl Fabricius förlängde tidigare under dagen sitt kontrakt med Luleå och såg till att ge laget ledningen i numerärt underläge i den andra perioden med matchens första mål. Broc Little visade sig dock vara stekhet denna kväll i framför allt numerärt överläge. Fyra minuter efter Fabricius mål såg han till att kvittera och efter att Einar Emanuelsson tagit tillbaka ledningen i inledningen av den andra perioden slog Little till igen. När Niklas Olaussons utvisning började lida mot sitt slut hittade Little rätt och kvitterade till 2–2.

Matchen kom sedan att avgöras drygt tre minuter in i förlängningen när Olle Lycksell hittade rätt för att skjuta extrapoängen till Linköping.

IK Oskarshamn–Skellefteå AIK (0–1, 1–1, 2–1, 0–1) efter förlängning

Mål, IKO: Victor Aronsson, Rickard Palmberg, Jonas Engström.
Mål, SAIK: Andreas Wingerli, Niclas Burström, Oscar Möller

I Oskarshamn var det nyförvärvens kväll för hemmalaget då målvakten Daniel Rosengren gjorde sin andra start för laget och offensivt så var det två andra nyförvärv i form av Rickard Palmberg och Victor Aronsson som stod för två av målen, två mål som var respektive spelares första i IKO-tröjan. Aronssons mål innebar 1–1 medan Palmbergs var en reducering till 2–3 fyra minuter in i tredje perioden, tre och en halv minut efter att Oscar Möller gjort 3–1 till Skellefteå. Med drygt tre minuter kvar att spela kunde Oskarshamn också kvittera genom Jonas Engström, framspelad av Rickard Palmberg.

Rögle BK–Växjö Lakers 5–1 (2–0, 0–1, 3–0)

Mål, RBK: Erik Andersson, Dominik Bokk, Dennis Everberg, Anton Bengtsson, Eric Gelinas
Mål, VLH: Fredrik Karlström

Mattias Perssons spaningar kommer strax!