Västerås nya skadesmäll – centern borta resten av säsongen


20 februari 2020

Västerås stjärncenter David Rundqvist tvingades utgå i matchen mot Timrå och fick föras akut till sjukhus. Nu visar det sig att det rör sig om en fraktur i knäet. 

– Den här säsongen är rökt för honom, säger sportchefen Patrik Zetterberg till HockeyNews.se


HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET – ligans huvudpartner 


Det var i den tredje perioden mot Timrå som Västerås center David Rundqvist skulle hoppa in på isen för ett byte när han fastnade med skridskon i isen. Rundqvist tvingades avbryta matchen och fick föras akut till sjukhus. 


Dagen efter suddenförlusten mot Timrå har skadedomen kommit. 


– Den ser inte bra ut. Som det ser ut i nuläget är det en fraktur i knäet som gör att det förmodligen blir operation. Det känns riktigt surt, framförallt för David som kom in ganska nyligen. Jag vet inte mer än att den här säsongen är rökt för honom, säger sportchefen Patrik Zetterberg till HockeyNews.se


Därmed fortsätter skadehelvetet för Västerås, som haft stora problem under hela säsongen. 


– Det känns lite tungt. Jag tycker det har grinat emot oss enormt här sista månaderna, det har varit mycket skador och sjukdomar. När vi väl kände att vi började få tillbaka folk åker vi på det här. Men det gör att andra får kliva fram ännu mer helt enkelt, det är så vi får se det. Det är en del av spelets regler vilket vi vet om, säger han. 


Trots det nya skadebeskedet har det börjat ljusna och spelare börjar komma tillbaka. 


– Dels har vi Jimmie Jansson, som vi medvetet vilat de senaste matcherna. Han kommer nog vila även i helgen. Han kommer vara helt hundra inför de sista omgångarna och innan slutspelsserien drar i gång. Lukas (Zetterberg) har legat sjuk, men är redo för träning imorgon och finns med till matchen i helgen. Sen har vi Calle Ehrnberg som börjat träna 100 procent igen, men i och med att han inte tränat på länge behöver han en liten inkörningsperiod med matcher i J20 innan han är redo.


Västerås förlorade matchen mot Timrå med 2–1 efter förlängning. Inför de sista fem omgångarna placerar sig laget på en femteplats i tabellen.