Zetterlund om udda spelschemat: ”Tillbaka till J20-tiden”


20 februari 2020

TORONTO. Under onsdagen möttes AHL-klubbarna Binghamton Devils och Toronto Marlies vid lunchtid på den östra delen av den nordamerikanska kontinenten. En något annorlunda speltid, men Färjestadsprodukten Fabian Zetterlund gillar det.Flera lag i AHL har överenskommelser med skolor och lokala lag om att schemalägga matcher så att skolbarn kan komma och titta. Marlies är ett sådant och det är anledningen till att onsdagens drabbning med Binghamton drog igång redan vid 11:00 lokal tid.

– Det är roligt. Det blir lite tillbaka till J20-tiden, säger Zetterlund till HockeyNews.se

Hur är det att spela inför nästan bara skolbarn?

– Det är lite speciellt, man hör dem skrika lite då och då. Men det är roligt att de är här och ser oss, speciellt vid den här tiden, så det är bara bra.

Mötet var det andra på tre dagar lagen emellan och i båda fallen stod Devils som segrare. Denna gång blev Zetterlund poänglös men i måndagens match noterades 20-åringen för en assist och han berättar själv att han kommit in i spelet i Nordamerika.

– Det var lite jobbigt i början med att komma över till ett nytt land och allt sånt där, men jag har kommit in i grejerna ju mer jag varit här och vi är ett skönt gäng i laget så det har inte varit några konstigheter.

Och Karlstadssonen menar att feedbacken varit god från New Jersey i NHL.

– De tycker att jag gjort det riktigt bra hittills och att jag bara ska fortsätta gnugga på så kommer chanserna när de kommer. Det är inget man tänker på utan det är bara att ta det träning för träning och match för match så kommer lägena.