NHL-legendaren får sparken: ”Har varit en ära”


20 februari 2020

Under sin NHL-karriär spelade Adam Foote med Colorado Avalanche-legendarer som Joe Sakic, Patrick Roy och Peter Forsberg.
På senare år har backprofilen sadlat om till tränare för Kelowna Rockets i den kanadensiska juniorligan WHL, men i natt fick han sparken.


Kelowna har haft en tung inledning på 2020. Sedan den 27 december har laget bara vunnit sex matcher – och förlorat 18. Mot den bakgrunden beslutade klubbens general manager Bruce Hamilton att sparka lagets tränare.

– Laget har gått tungt sedan juluppehållet. Med 14 matcher kvar av säsongen kände jag att det var dags för förändring, säger Hamilton i ett pressmeddelande.

Klubben ligger för närvarande på Wild Card-plats i WHL:s västra halva men kommer framöver att ledas av tidigare assisterande tränaren Kris Mallette. Foote kom till Rockets i oktober 2018 efter att tidigare ha arbetat för Colorados organisation och klubben är den första han basat över som huvudtränare. I laget spelar även sonen Nolan, som i julas representerade Kanada i JVM.

”Jag är tacksam för möjligheten att ha fått träna Kelowna Rockets. Det har varit en ära att ha tränat alla spelare för Rockets och att ha haft ett inflytande på deras utveckling. Jag vill också hylla det fantastiska arbetet och dedikationen hos tränarstaben. Jag önskar Rockets organisation all framgång i de kommande månadernas spel och i Memorial Cup”, skriver Foote i ett uttalande.

Memorial Cup, ja. Den kanadensiska hockeyns mest åtråvärda trofé delas varje år ut som pris i en turnering mellan de tre vinnarna av respektive juniorliga, samt ett värdlag. I år står Kelowna som värdar för turneringen och är därmed direktkvalificerade oavsett hur resten av WHL-säsongen utspelar sig.