Luleåcentern redo för spel – och så är läget hos serieledarna


17 februari 2020

Luleå jobbar för att få ordning på sitt powerplay och kanske får man en skjuts redan till matchen mot Malmö på tisdagen.

En nyckelspelare lämnar skadelistan och är redo för spel igen.

– Det ser ändå relativt bra ut på skadefronten, säger Luleås assisterande general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Efter tre missade matcher efter landslagsuppehållet i februari är Niklas Olausson förmodligen tillbaka i Luleå till tisdagens möte hemma med Malmö Redhawks.


– Det ser väl ganska bra ut. Förhoppningen är att Niklas Olausson är tillbaka imorgon, säger Luleås assisterande general manager Ulf Engman.


Luleå föll mot både Skellefteå och Brynäs förra veckan innan det blev en 3–0-vinst borta mot Leksand. Olausson har haft en del skadebekymmer under säsongen.


– Nog saknar man honom. Det är en jätteduktig center och han har även väldigt fina underliggande siffror i fem mot fem. Visst är det skönt när han är tillbaka, säger Engman.


Niklas Olausson har missat 13 av 41 matcher för Luleå, men ser ut att göra comeback mot Malmö. Foto: Bildbyrån.


Luleå har fått klara sig utan den finländske landslagscentern Arttu Ilomäki, som gjorde sig illa under Beijer Hockey Games i den sista matchen mot Tre Kronor.


– Vi hade Ilomäki borta förra veckan och han är en stund bort i alla fall. Det är kanske två veckor eller något liknande, säger Ulf Engman.


LÄS MERHan missar Luleås rivalmöte med Skellefteå: "Lite rehab"


Långtidsskadade Carl Mattsson spås också kunna vara tillbaka relativt snart.


– Han kör med laget nu för fullt efter att ha varit borta tre månader. Jag vet inte exakt när han är redo för match, men han är med och tränar ordentligt så det ska inte vara alltför långt bort, säger Luleås assisterande general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.