Spaningar från Timrå–AIK: "Han är i den berömda zonen just nu"

(12624) Sebastian Hartmann
Pär Olert/Bildbyrån

Publicerad: 14 februari 2020

TIMRÅ. Sebastian Hartmann är stekhet och sköt Timrå till tredje segern denna vecka när ett skadeskjutet AIK inkasserade ytterligare en förlust.
Här är de spaningar HockeyNews.se:s utsände reporter, Alexander Nilsson, gjorde under matchen.

UNIBET - ligans huvudpartner

AIK kommer slita in i det sista

I första perioden såg AIK ut som det jumbolag de är och när Sebastian Hartmann gjorde 2–0 med två sekunder kvar att spela trodde nog många att laget skulle falla ihop helt. Men så blev icke fallet, inte heller efter 3–0 från Hartmann. John Henrion reducerade direkt och hade också en puck i stolpen innan Timrå gjorde 4–1. AIK var det bättre laget i andra perioden och visade att man inte tänkte ge upp. Den inställningen måste de behålla, även om det grinar illa den här säsongen. I takt med att skadade spelare kommer tillbaka kommer ny energi in i gruppen, något som kommer bli mycket viktigt inför stundande kvalserie.

Han är i den berömda zonen

Det brukar med jämna mellanrum pratas om spelare som hamnar i zonen, en zon där det mesta de tar för sig brukar sluta med ett bra resultat. Timrås Sebastian Hartmann är just nu i den berömda zonen. Det blir farligt varje gång Hartmann har pucken i offensiv zon och han behöver inte ens ha något bra läge för att göra mål längre. Mot Modo vallade han in en puck från dålig vinkel och nu i kväll mot AIK stod han bakom mål och sköt pucken på AIK-målvakten Jesper Vikman innan pucken gick i mål. Hartmanns fjärde mål den här veckan, på tre matcher. Han forcerade sedan in mål nummer fem denna vecka med två sekunder kvar av första perioden innan han fyllde på med mål tre i andra perioden.

Inte bara vassa i boxplay

Sebastian Ohlsson och Morten Madsen har tidigare under säsongen varit offensiva hot i Timrås boxplay, men nu har de steppat upp i spel fem mot fem också. Nu har de förvisso stekhete Hartmann som tredjelänk, men Ohlssons riviga jobb och Madsens kloka spel har en stor del i att Timrå har fått en andrakedja som levererar poäng. Förstakedjan hade inte sin bästa match för säsongen, men Timrå led inte nämnvärt av det. En bred offensiv kommer vara en av nycklarna om Timrå vill vara med och hota i kvalspelet senare i vår. Och som det ser ut just nu har de minst två kedjor som gör poäng, och då finns Linus Nässén att tillgå till veckan och Oliwer Fjellström är tillbaka i spel igen efter lång frånvaro.

Timrå klarade av "ödesveckan" galant

Tre matcher på fem dagar var veckans schema för Timrå där de ställdes mot trean BIK i match ett, tvåan Modo i match två och så under fredagen jumbon AIK. BIK nollades och Modo besegrades efter en stark vändning innan AIK fick lämna NHK Arena utan poäng. Nio poäng av nio möjliga för Timrå som visar att de kommer jaga Modo hela vägen in i mål i kampen om andraplatsen. I och med Modos vinst är det fortfarande tre poängs fördel för Modo, men Timrås spel den här veckan lovar gott för Medelpadingarna.

Timrå IK–AIK 6–1 (2–0, 2–1, 2–0)

Mål, Timrå: Sebastian Hartmann 3, Christoffer Jansson, Sebastian Ohlsson, Jonathan Dahlén
Mål, AIK: John Henrion