SHL-aktuell stjärnkeeper fortsätter karriären i Österrike


14 februari
Nej, det blir inget SHL-spel den här säsongen för Jhonas Enroth. Den svenske stjärnkeepern fortsätter karriären i österrikiska Klagenfurt, detta meddelar KHL-klubben Dinamo Minsk på sin webbplats.

Annons

Tidigare under dagen skrev vi om att Jhonas Enroth övervägde en flytt hem till SHL redan nu

– Spel i SHL eller nere på kontinenten, så kan vi säga om det är på den här sidan (Atlanten). Skulle han vänta av någon anledning väljer vi spel i USA eller Kanada. Just nu lutar det inte åt det, utan vårt fokus är att hitta en lösning innan den 15:e. sa agenten Joakim Persson till HockeyNews.se.

Men på fredagseftermiddagen stod det klart att inte blir Sverige och SHL för 31-årige Enroth, utan österrikiska Klagenfurt. Det bekräftade Enroths tidigare KHL-klubb Dinamo Minsk på sin webbplats.


Jhonas Enroth spelade sin sista KHL-match med Dinamo Minsk den 18 december (30 totalt den här säsongen). Kort därefter blev den svenske VM-målvakten utköpt från sitt kontrakt med den vitryska KHL-klubben. Sedan dess har Buffalo varit träningsbasen, men nu blir alltså nästa destination Österrike och Klagenfurt. 

Transfern bekräftades även av agenten Joakim Persson under fredagseftermiddagen, där Persson hintade om att det väntar SHL-spel till nästa säsong för Jhonas Enroth.


Annons

Annons