SHL-erbjudande till VM-guldvinnaren: "Överväger det nu"


14 februari

VM-guldvinnaren Jhonas Enroth tränar hemma i Buffalo och kan inom kort dyka upp – i SHL.

Stjärnmålvakten har två huvudspår inför fortsättningen av säsongen.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Den 18 december spelade Jhonas Enroth sin sista KHL-match för Dinamo Minsk. Kort efter det blev den svenske VM-målvakten från förra våren utköpt från sitt kontrakt med den vitryska KHL-klubben.


Sedan dess har han tränat i Buffalo på den amerikanska ostkusten.


– Han håller igång både på is och vid sidan av i gymmet och han cyklar. Så han håller igång. Tanken är att han ska vara ”up and running” till den femtonde, säger Enroths agent Joakim Persson till HockeyNews.se.


31-årige Enroth har spelat 30 KHL-matcher för Dinamo Minsk den här säsongen och han ser sig nu om efter någonstans att fortsätta säsongen. Tidigare har han kopplats samman med SHL-klubben Leksand.


– Just nu är det sannolikt att det blir spel på den här sidan (i Europa). Vi får se kommande dygnet vad han bestämmer sig för. Han har alternativ att välja på, säger Joakim Persson.


Jhonas Enroth avslutade förra säsongen i Örebro och briljerade kväll efter kväll. Foto: Bildbyrån.


Det Jhonas Enroth funderar över är ett par saker. Han har fått kontraktsförslag som sträcker sig över flera säsonger, inte bara denna.


– Ja, det är det som han överväger nu, om han ska gå på ett kort, säsongen ut, eller om han ska välja något över tid.


LÄS MEREnroth fortsatt öppen för SHL: ”För dialog med flera sportchefer”


Det har ryktats om Örebro i SHL till nästa säsong. Är det fortfarande aktuellt?


– I det fallet hänvisar jag till Niklas Johansson, säger Joakim Persson och syftar på Örebros sportchef, som kan behöva hitta en ersättare till Dominik Furch.


Men det kan bli spel i SHL den här säsongen?


– Det är fullt möjligt.


– Spel i SHL eller nere på kontinenten, så kan vi säga om det är på den här sidan (Atlanten). Skulle han vänta av någon anledning väljer vi spel i USA eller Kanada. Just nu lutar det inte åt det, utan vårt fokus är att hitta en lösning innan den 15:e.


Förra säsongen flyttade Jhonas Enroth från Minsk till Örebro just innan transferfönstret stängde den 15 februari och var med om att lyfta laget från bottenträsket i SHL till åttondelsfinal.


Annons

Annons