HockeyNews
PLUS

DIF-stjärnan saknades – nye backen redo för debut

(12526) Djurgården/Anton Mylläri
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 10 februari 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården har nio raka segrar hemma i SHL och sex raka vinster totalt.

I mötet med Färjestad har man ett par avbräck, men får in LHC-backen Anton Mylläri som gör debut.

– Jag tycker att det känns jättebra här och att jag kan få ut lite mer av min potential här, säger Mylläri till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson tackade nej till Tre Kronor på grund av sjukdom. Han fanns inte med på isen på Djurgårdens träning på Hovet under måndagen.


– Han var tillbaks idag och var uppe på gymmet och tränade. Vi får se hur det blir imorgon. Han har varit sjuk en vecka, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson.


Enligt uppgift till HockeyNews.se kommer Josefson inte att spela mot Färjestad på tisdagskvällen utan är tidigast spelklar till torsdagens match mot Växjö på Hovet.


Jacob Josefson ser ut att missa Djurgårdens match mot Färjestad på tisdagen. Foto: Bildbyrån.


Forwarden Mattias Guter är tillgänglig för spe efter sin hjärnskakning och tränade i en kedja med Patrik Berglund och Manuel Ågren. Det är oklart om Guter kommer att spela mot Färjestad eller om William Eklund går in i laget efter spel med J18-landslaget.


– Han landar klockan ett idag. Vi får se hur det blir med honom imorgon, men han är frisk och hel och kry, säger Robert Ohlsson om William Eklund.


Forwarden Anton Hedman som har varit borta på grund av en fotskada tränar för fullt, men väntas ha några träningspass kvar innan han är redo för comeback.


– Han gnuggar och är med och kör fem mot fem. Det är inte så långt bort, vi får se, säger Ohlsson.


På backsidan är Olle Alsing borta ytterligare fyra till sex veckor på grund av en knäskada och under måndagen saknades även backen Jason Garrison på träningen.


Däremot körde nyförvärvet från Linköping, backen Anton Mylläri, för fullt i par med offensive toppbacken Linus Hultström.


– Det är en fysiskt stark back som har ett bra förstapass, tycker jag. Han har bra spelförståelse. Det ska bli kul att se honom framöver om han kan hjälpa oss på ett bra sätt, säger Robert Ohlsson.



– Han är ganska allround. Han kan både passa en puck och sätta stopp i försvarsspelet. Just nu är (Marcus) Högström och (Linus) Hultström våra killar uppe på blå i powerplay. Då får han väl i det korta perspektivet inrikta sig på att spela fyra mot fem och fem mot fem och hjälpa oss där, säger Ohlsson.


Linus Hultström verkar nyfiken på att få Anton Mylläri som lagkamrat och kanske backpartner.


– Man har ganska bra koll på de flesta backarna i ligan. Det är en kille som har spelat många minuter i Linköping. För mig är det bara att försöka prata mycket med honom och få in honom i spelet så bra det bara går, säger Hultström till HockeyNews.se.


– I Linköping har han haft en lite mer defensiv roll. Han kommer säkert komma in och spela mycket boxplay och defensiva situationer. Jag tycker att han är duktig offensivt också så det är en ganska allround back så vi kommer att få bra användning av honom.


Västeråsfostrade Anton Mylläri, 28, har spelat de två senaste SHL-säsongerna i Malmö och bytte till LHC inför den här säsongen. På 37 matcher för Linköping har han gjort tre assist.


Han spelade med LHC borta mot Skellefteå i den sista matchen före landslagsuppehållet den 1 februari.


– Jag fick ett samtal av min agent efter Skellefteå borta, att Djurgården hade ringt till Linköping om mina tjänster. Linköping ville inte mörka det för mig och tyckte att det var en jävligt bra chans för mig att spela i Djurgården. De var schysta och lät mig gå, säger Mylläri till HockeyNews.se.


LHC ligger tolva i SHL och slåss i botten för att hålla undan för Oskarshamn och Leksand som ligger under kvalstrecket.


– Det är klart att det har varit en jobbig säsong för laget. Vi låg där vi låg. Det är mycket nytt runtom och de försökte göra en liten nystart. Men det tar lite längre tid än vad många tror, kanske. Jag tycker att det gick ut lite över mitt hockeyspelande också. Skönt att få en liten nytändning i Djurgården, säger Mylläri.


Djurgården och Anton Mylläri har kommit överens om ett kontrakt som gäller säsongen ut. Foto: Mattias Ek.


Anton Mylläri var själv ny i Linköping precis som huvudcoachen Bert Robertsson och general managern Niklas Persson.


– Bert var ny, ”Pajen” var ny. De försökte väl sätta en lite annan grund och försökte ändra lite. Som sagt, sånt tar ju tid och de kanske inte riktigt är där de vill vara än om man säger så. Jag vill inte snacka för mycket om Linköping heller utan mer fokusera på Djurgården och det som komma skall.


Hur blir det här bytet för din egen utveckling?


– Jag är bara positiv till det. Jag tycker att de har ett spel som passar mig med mycket skridskoåkning. Sedan är det klart att komma in i ett lag som, vad har de, sex raka vinster. Det är lite annat surr än vad det var i Linköping där det kanske var lite bittrare, kan man säga, säger Mylläri.


Han har inte hunnit med så många träningar med Djurgården ännu, men märker flera skillnader.


– Här är det mer glädje och tjo och tjim så det har varit jättelätt att komma in med grabbarna i laget och coacherna och allt runt omkring också. Jag tror att det här kommer att bli ett lyft för mig.


Djurgården har klättrat till fjärde plats i SHL och var i final förra säsongen. Då spelade Mylläri slutspel med Malmö och nådde kvartsfinal.


– Jag brukar väl bli som starkast i slutet av säsongerna. Så har det varit tidigare i Malmö i alla fall. Nu har vi mycket matcher så det är som att gå in i en slutspelsperiod redan nu är det är så mycket matcher. Det ska bli jättekul.


Hur mår kroppen?


– Jag är fräsch och hel och nu fick vi två dagar off så jag hann med en träning innan det var två dagar off. Men vi har tränat på ganska bra i Linköping också. De har samma schema. Det gäller att ta hand om kropparna, men jag tycker jag känner mig fräsch. Det känns som att jag redan har fått en liten självförtroendekick att kunna hänga med lite i anfallen här på träningarna. Det känns jättebra.


Anton Mylläri beskrivs som en mångsidig back, men har mest spelat defensivt i Linköping.


– Ja, men vi… Jo, det har jag varit. Jag har varit defensiv där. Vi kanske inte har haft det spelet att backarna kan hänga med lika mycket i anfallen som vi har här i Djurgården. Jag tycker att det känns jättebra här och att jag kan få ut lite mer av min potential här. Samtidigt är huvudfokus för en back det defensiva, säger den nye Djurgårdsbacken.


Fakta/Så här tränade Djurgården under måndagen


Målvakter: Niklas Svedberg, Karri Rämö.


Backpar: Marcus Högström, Tom Nilsson – Linus Hultström, Anton Mylläri – Robin Norell, Jesper Pettersson – Simon Johansson, Anton Malmström.


Kedjor: Dick Axelsson, Sebastian Strandberg, Niclas Bergfors – Mattias Guter, Patrik Berglund, Manuel Ågren – Kalle Östman, Michael Haga, Alexander Holtz – Daniel Widing, Tom Wandell, Henrik Eriksson.


Extraforward: Anton Hedman.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)