Besked om Leksandstrion som saknades i helgen


4 februari 2020

Leksand hade tre man ur spel, däribland poängkungen Marek Hrivik, i 4–2-förlusten mot Frölunda i lördags.

Nu ger dalaklubben besked om trions status.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Leksands poängkung Marek Hrivik har missat fyra av de senaste fem SHL-matcherna på grund av skada. Han fanns med i Leksands match hemma mot Djurgården den 23 januari, men tvingades att utgå. Efter det har han missat de senaste tre SHL-matcherna.


Den NHL-meriterade slovaken Marek Hrivik har gjort 20 poäng (7 mål, 13 assist) på 34 matcher i SHL den här säsongen.


Marek Hrivik har missat fyra av de senaste fem matcherna med Leksand. Foto: Bildbyrån.


Mot Frölunda saknades även målvakten Axel Brage och den kanadensiske forwarden Spencer Abbott. Nu återstår det precis en vecka tills det att SHL återupptas efter landslagsuppehållet den här veckan. Leksand möter Malmö i Tegera arena den 11 februari.


– Jag räknar med att alla är spelklara på tisdag igen. När jag har pratat med dem nu förväntar jag mig att alla ska vara klara när vi kör igång, säger Leksands general manager Thomas Johansson till HockeyNews.se.


LÄS MERDärför vill Leksand ha "tuffe Uffe" som ny huvudtränare


Axel Brage har vaktat Leksandsmålet i två av de senaste fyra matcherna. Han har startat i 17 av 37 SHL-matcher den här säsongen och har en räddningsprocent på 89,9.


Spencer Abbott har gjort fyra mål och fem assist på 22 SHL-matcher. Sedan han gjorde debut för Leksand mot Djurgården den 19 oktober har den 31-årige kanadensiske forwarden missat fem matcher.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons