HockeyNews
PLUS

Tre Kronors trupp till hemmaturneringen i Globen

(12280) Tre Kronor
Bildbyrån

Publicerad: 29 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Beijer Hockey Games stundar och om en dryg vecka kommer pucken att släppas inne i Globen.
Under onsdagen presenterade förbundskapten Johan Garpenlöv sin trupp till turneringen – och den innehåller hela nio KHL-spelare.

Efter tre raka förluster i Karjala Tournament så fick Johan Garpenlöv äntligen fira sin första seger som förbundskapten när Ryssland besegrades i Moskva. Totalt blev det två segrar för Tre Kronor när Channel One Cup avgjordes under mitten av december – och nu är det dags igen.

Den 6-9 februari kommer Beijer Hockey Games att spelas inne i Globen och under onsdagen presenterades den svenska trupp som ska vara med och göra upp om turneringssegern. 

Tre Kronor inleder turneringen mot Tjeckien torsdagen den 6 februari. På lördagen ställs man sedan mot Ryssland och sist men inte minst väntar Finland under söndagen.

Så här kommenterar förbundskapten Johan Garpenlöv de uttagna spelarna:

Tre Kronors trupp till Beijer Hockey Games


MÅLVAKTER

Lars Johansson, CSKA Moskva
– Han gjorde en fantastiskt bra turnering (i Moskva). Han hade ett spel som imponerade. Jag hoppas han kan bidra med det spelet i den här turnering också. Han står inte alla matcher i sitt lag i Moskva, men han har förmågan att ändå, när han väl står, komma in och spela på den nivå man måste göra för att bidra till segrar för sitt lag.

Magnus Hellberg, SKA St. Petersburg
– Han hade en lite tuff start på säsongen med skador. Nu på slutet har han fått mycket mer speltid och har höjt sitt spel och spelar på den nivå han ska göra.

BACKAR

Mikael Wikstrand, Ak Barz Kazan
– Han har tagit ännu ett kliv i år när han har börjat spela i KHL. Han har tagit ett stort ansvar i KHL.

Klas Dahlbeck, CSKA Moskva
– Han har varit med och spelat i NHL och nu i KHL och SHL. Han är en ledande spelare där bak för oss och står för mycket av det defensiva jobbet.

Viktor Lööv, Jokerit
– Han var med förra året och kom in nu här till Channel One Cup. Han har verkligen tagit ett kliv, speciellt i spelet med pucken där han känns mycket tryggare.

Henrik Tömmernes, Genéve-Servette HC
– Jag tycker att han har utvecklats från en väldigt bra spelare i Frölunda till att ha blivit en ännu säkrare spelare där bak. Han tar ansvar och driver laget med sin säkerhet och stabilitet.

Jesper Sellgren, Luleå
– Den senaste tiden har han verkligen höjt sitt spel och spelar på den nivå han ska göra om han nu ska göra resan mot NHL. Det är kul att se honom tillbaka hos oss.

Lukas Bengtsson, SKA St. Petersburg
– Han hade oturen att skada sig inför första matchen och varit borta en lång tid och därför inte varit med. Han har en väldigt hög nivå i sitt spel och kan spela både offensivt och defensivt. Tävlar fantastiskt och kan spela alla situationer.

Jonathan Pudas, Skellefteå
– En spelare som så länge jag har varit så har hans namn kommit upp många gånger. Nu kände vi att han har höjt sin nivå och varit en ledande spelare i Skellefteå. Han har spelet med pucken men jag tycker han tävlar jättebra utan också.

FORWARDS

Linus Johansson, Färjestad
– Som jag sa tidigare, så höjer han sitt spel internationellt. Jag gillar det jag ser hos honom när han är med oss.

Gustav Rydahl, Färjestad
– Rydahl var ny förra turneringen. Han har en internationell spelstil med skridskoåkning och fysik. Han tävlar på ett jättebra sätt och har gjort det bra i SHL, men nu ska han ta sig in på vår nivå och visa att han kan göra det över tid.

Mathias Bromé, Örebro
– Han har en stigande formkurva och kan spela alla situationer. Hans offensiva spel har varit riktigt bra på sistone.

Fredrik Händemark, Malmö
– Han är riktigt stabil i sitt sätt att spela. Vi litar på honom jättemycket. Han har också den där internationella spelstilen som vi letar efter.

Oscar Lindberg, EV Zug
– Han var med i första turneringen och jag tyckte han växte och var riktigt bra i den sista matchen. Hans spel i Europa har växt under säsongen. Han är en erfaren spelare som vi kommer att ha nytta av.

Jacob Josefson, Djurgården
– Ingen jätteöverraskning. Han är en väldigt bra spelare, som har haft otur med skador, men är nu skadefri. Han ska in hos oss och visa vad han går för. Han är en center som gör sina medspelare bättre och är bra både offensivt och defensivt.

André Petersson, Dynamo Moskva
– André Petersson är en väldigt skicklig offensiv spelare.

Malte Strömwall, HC Sochi
– Han kom in och gjorde mål och har den förmågan att producera framåt och har gjort det jättebra i Ryssland och höjt sitt spel.

Leon Bristedt, Rögle
– Han är en spelare som tar sig in på insidan och kan både göra mål själv, men även spela fram.

Daniel Zaar, Rögle
– Han utvecklas och blir bättre hela tiden, framför allt på vår nivå. Han börjar känna sig ganska bekväm och jag tycker han har spelet som behövs för att spela på den internationella scenen.

Mario Kempe, CSKA Moskva
– Han flyttade hem från NHL under hösten där han inte slog sig in. Han har varit med i senaste VM i Slovakien, där vi tyvärr åkte ut tidigt, men där gjorde han avtryck. Han kom hem under hösten och vi lät honom vara i Moskva. Nu är han inne i spelet på stor rink. Han vet hur vi spelar.

Dennis Everberg, Rögle
– Han har varit med och vunnit VM-guld och vet vad som krävs. Tyvärr råkade han ut för en hjärnskakning och nu tycker jag han är på väg upp igen. Användbar i alla situationer plus att han har en fysisk sida som vi gillar.

Carl Klingberg, EV Zug
– En energifull spelare som kommer till spel i varje match. Han höjer nivån på allting både på och utanför rinken. En fantastisk människa.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!