HockeyNews
PLUS

Zibanejad fortsätter att ge tillbaka: "En fantastisk möjlighet"

(12268) Mika Zibanejad/Sports Heart
Carl Hallström/HockeyNews.se

Publicerad: 30 januari 2020

FacebookXWhatsApp

VÄRMDÖ. Mika Zibanejads kamp för ungdomshockeyn i Stockholm fortsätter på inslaget spår.
I egenskap av ambassadör för idrottslägret Sports Heart så fortsätter också stjärnans arbete – och fler projekt lär vänta i framtiden.
– Att hoppa in med hockeydelen var en fantastisk möjlighet jag självklart inte kunde tacka nej till, säger han till HockeyNews.se.

39 poäng på 35 matcher med sitt New York Rangers, och trots en säsong som delvis kantats av skadebekymmer så är Mika Zibanejad på god väg att spränga 70-poängvallen för andra året i följd. Det är dock inte för att prata om framgångarna på Manhattan som den 26-årige stockholmaren, mitt under brinnande NHL-säsong, tagit sig till utkanten av den svenska huvudstaden.

Kylan må bita inne i Ekhallen på Värmdö, men det är kring värmande budskap som barn, ungdomar och en viss stjärna har samlats.

Foto: Carl Hallström/HockeyNews.se.


Lägret arrangeras av Sports Heart och här är respekt, glädje och att vara en schysst kompis ledorden. Budskap som lägrets huvudattraktion vill dela med sig av till de 5-15 år gamla deltagarna.

– Vi delar väldigt mycket i just tankesätt och värderingar. Jag har alltid velat göra någonting och ge tillbaka på något sätt. Det här var en fantastisk möjlighet, att kunna samarbeta med Sports Heart, säger Mika Zibanejad till HockeyNews.se.

– Att hoppa in med hockeydelen var en fantastisk möjlighet jag självklart inte kunde tacka nej till och något som jag verkligen ville göra.

Malin Härenstam, som är en av sportlägrets grundare, är inne på samma spår:

– Mika är ju fantastisk på så sätt att han står för alla de här värdena som vi vill stå för. Och man märker ju hur glada barnen blir när han kommer, han tar sig tid och svarar på frågor. Han är en symbol för det vi vill förmedla.

Att Sports Heart också lyckats göra skillnad är något som märkts över tid, menar Härenstam.

– Vi har barn som varit med oss ända sen år ett, som vi har hjälpt in i idrotten efter att de varit i ett utanförskap, blivit utsatta av olika anledning. Det känns fantastiskt att få följa dem och se hur bra det går för dem.

Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Just att “ge tillbaka” är heller inget som är nytt för Mika Zibanejad.

Bonuschecken från VM i Köpenhamn skrevs ut till fem flicklag i Stockholmsområdet. Och via försäljningen i restaurangkedjan Brödernas, som Mika äger tillsammans med sin bror Monir, kommer också 50 000 kronor att tillgodoses Damkronorna.

– Det var ett väldigt enkelt sätt, tycker jag väl, att kunna hjälpa till med och känna att vi börjar någonstans. Kanske inte löser alla problem, men det hoppas jag uppskattas och kommer till en bra lösning för deras skull.

– Att fortsätta med det senare vore självklart fantastiskt, avslutar Zibanejad.

Här kan du läsa mer om Sports Hearts arbete och Zibanejad Hockey Camp.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)