HockeyNews
PLUS

Efter skadorna – Skellefteå värvar målfarlig forward: "Spännande utmaning"

(12265) Anton Holm
Kenta Jönsson/Bildbyrån

Publicerad: 28 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Anton Holm öste in mål för AIK och Södertälje i Hockeyallsvenskan.
Nu lämnar han den finska ligan för spel i Skellefteå AIK som dras med skador på forwardssidan.
– Jag blev riktigt glad när de visade intresse och är oerhört motiverad inför detta, säger han till klubbens hemsida .

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Efter tre säsonger i Hockeyallsvenskan med Södertälje och AIK där det blev 79 mål på 142 matcher och totalt 112 poäng gick flyttlasset inför denna säsong till den finska ligan där Holm skrev på för TPS från Åbo. I den finska ligan har det blivit 12 poäng på 31 matcher för den 29-årige forwarden.

Men nu står det klart att det äventyret är över och att han återvänder till svensk hockey.

Skellefteå dras med skador på forwardssidan där bland annat Jacob Olofsson och Jonatan Berggren båda missar resten av säsongen, något som fått klubbens general manager Erik Forssell att agera och plocka in Holm.

– Anton är en stor och stark forward med ett fantastiskt bra skott som gjort det bra i Allsvenskan under många år, så det ska bli kul att se vad han går för i SHL. Han är även en laglojal spelare som kommer passa in bra i gruppen, säger Forssell till klubbens hemsida.

Holm är oprövad på SHL-nivå än så länge och när han gör sin första match för Skellefteå blir det SHL-debut för den 29-årige forwarden som skrivit på ett kontrakt över resterande del av säsongen.

– Det blir en spännande utmaning att se vart man står men jag ska försöka göra det bästa av situationen och bara gå ut och köra. Det ska bli grymt kul att komma till Skellefteå. En så fin klubb med så stark historia.Jag blev riktigt glad när de visade intresse och är oerhört motiverad inför detta, säger han.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!