HockeyNews
PLUS

Brynäs värvar – och jagar ytterligare förstärkningar

(12254) John Persson/Brynäs
Michael Erichsen/Bildbyrån

Publicerad: 28 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Efter lång tids sökande slår Brynäs till med en forwardsvärvning.

På tisdagen presenterade Gävleklubben sitt tillskott i jakten på SM-slutspelet. Och samtidigt får en annan forward lämna klubben.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det blir den förre Mora- och Färjestadsforwarden John Persson som ska förstärka Brynäs i kampen om en plats i SM-slutspelet.


Persson har skrivit på för denna och nästa säsong. Förhoppningen är att han ska spetsa till powerplay och offensiven runt motståndarmålen.


– Det känns jättebra att få komma till Brynäs. Jag har min familj i Gävle och ser verkligen fram emot att komma på plats. Direkt när jag fick höra att Brynäs var intresserade kändes det kanon och som något jag ville göra. Min säsong i Finland har varit lite upp och ned efter en bra start, så det ska bli kul att få komma tillbaka till SHL igen, säger John Persson till Brynäs hemsida .


Brynäs har skrivit kontrakt med forwarden John Persson, som närmast kommer från Saipa. Foto: Bildbyrån.


Den landslagsmeriterade forwarden har den här säsongen gjort tio mål och totalt 15 poäng på 39 matcher för Saipa i den finska ligan.


– Vi har tittat på spelare som kan göra skillnad för oss och vi fastnade för John. Han är en jättebra kille som är otroligt bra tränad och vi vill inte göra något som bara är för stunden utan vi vill göra något som passar in hos oss över tid, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv till klubbens hemsida.


SHL-elvan Brynäs utesluter inte ytterligare värvningar innan transferfönstret stänger den 15 februari.


Emil Forslund lämnar Brynäs för spel i finska Saipa. Foto: Bildbyrån.


Brynäs släpper samtidigt forwarden Emil Forslund till Saipa


– Jag vill tacka Brynäs IF för den här tiden och för möjligheten att spela i SHL. Jag har haft det jättebra här men nu är det dags att gå vidare och testa nästa steg i karriären. Också ett stort tack till alla supportrar som gör det så speciellt och häftigt att spela i Brynäs, säger Forslund till Brynäs hemsida.


Villmanstrandsklubben Saipa tar emot Emil Forslund med öppna armar.


– Emil är en mycket stark skridskoåkare och en mångsidig spelare. Han har en bra arbetsetik och arbetar hårt för laget med en bra attityd. Han hade också en stark önskan att komma till Saipa när han hörde om denna möjlighet, säger sportchefen Antti Tuomenoksa till klubbens hemsida .

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)