AnnonsHV71 bröt dubbla sviterna: ”Jag är jättestolt över killarna”


25 januari

ÄNGELHOLM. Fem förluster fick räcka. Borta mot Rögle såg HV71 till att bryta förlustsviten och den sex matcher långa nollan i powerplay. 
– Det är jätteskönt att bryta den överhuvudtaget, men jag tycker att vi bryter den på ett bra sätt, säger HV:s tränaren Stephan ”Lillis” Lundh till HockeyNews.se


Annons

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

HV71 hade fem raka förluster i bagaget inför bortamatchen mot Rögle under lördagen. Gästerna fick en tuff start på eftermiddagen, då Rögles Kodie Curran gjorde 1–0 för hemmalaget redan efter tre minuter. 

Men HV71 kom tillbaka – och man gjorde det med besked. Slutsiffrorna skrevs till slut till 4–1. Därmed är den fem matcher långa förlustsviten bruten. 

– Det är jätteskönt att bryta den överhuvudtaget, men jag tycker att vi bryter den på ett bra sätt. Det är en bra match från vår sida och jag är jättestolt över killarna, det är en riktigt krigarinsats också får vi bra hjälp av Hugo (Alnefelt, målvakten) där bak, säger HV71:s tränare Stephan ”Lillis” Lundh. 

Inte nog med det, efter sex mållösa matcher i powerplay spräckte Johannes Kinnvall HV71:s negativa svit i spelformen.

– Det var jätteskönt. Nu är det så att det kommer ner till det individuella och då går det inte att kriga sönder någonting. Det var bra, vi kom till chanserna idag. 

Målet i powerplay kom dock först efter ett fem mot tre- och fyra fem mot fyra-överlägen. 

– Det handlar om att få killarna avslappnade, så att de känner att det bara är att nypa in den. Vi kommer fortsätta jobba vidare med det, säger han. 

Tror du att pressen från spelarnas axlar släpper nu?

– Jag kanske är fel gubbe att fråga, men det är klart att det varit pressat. Jag ser alltid press som positivt. Vi är ett bra lag och vi ska ha press på oss när vi inte levererar. I bland kan det räcka med en vinst för att spräcka det. 

HV71:s Joakim Andersson fick matchstraff efter en boarding på Rögles back Samuel Jonsson i den andra perioden – och riskerar nu fortsatt avstängning. HV-tränaren tycker dock inte att tacklingen borde tas vidare för diskussion. 

– Först och främst tycker jag att det är synd att domarna inte blåser icing. Jag kanske är enögd, en utvisning ja, men avstängning icke. Det tycker jag inte, säger han. 

Nu väntar två lediga dagar innan HV71 går in i en vecka med tre matcher. 

– Kul, bra och skönt. Jag tycker att det känns bra, det har varit lite tufft att gå och vänta nu när vi haft det lite tungt. Vi har ingenting att skylla på, det är pigga huvuden och pigga ben och nu kanske det lättar från killarnas axlar, säger han. 

På tisdag kommer Färjestad på besök i Kinnarps Arena. Då vill HV-tränaren se en liknande insats som mot Rögle. 

– Vi ska fortsätta spela hockeyn där vi vänder spelet snabbt och försöka hitta ”attack-modet” så mycket som möjligt, säger han. 

Till den matchen kan HV71 få tillbaka backen Didrik Strömberg, som saknades mot Rögle. 

– Han kanske kan spela på tisdag, det ligger hos det medicinska teamet.


Annons


Annons

Annons

Annons

Annons