Lördagens SHL-omgång är avklarad och vi bjöds på flera intressanta matcher och resultat.

Målskyttar HV71: Simon Önerud, Johannes Kinnvall, Christoffer Törngren, Linus Sandin

Linköping HC – Färjestads BK 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)

Målskyttar Linköping: Adam Helewka
Målskyttar Färjestad:

Jonas Junland gjorde debut i Linköping och vilken succéstart det skulle bli.

Genom Adam Helewkas mål i den andra perioden var det enbart det som krävdes för en vinst den här dagen. Trots att Färjestad sköt 27 skott mot Jacob Johansson tog han allihop och såg till så att Linköping kammade hem sin tredje raka seger.

Linköping tar därmed tre oerhört viktiga poäng i bottenstriden och nu har man sju poäng ned till Leksand på en trettondeplats, däremot med två matcher mer spelade än både Leksand och Oskarshamn. Säkrade man kontraktet här?

Frölunda HC – Malmö Redhawks 4–3 (2–1, 1–2, 1–0)

Målskyttar Frölunda: Max Friberg, Brendan Gormley, Joel Lundqvist, Nicklas Lasu
Målskyttar Malmö: Emil Sylvegård, Matias Myttynen, Adam Ollas Mattsson

Joel Lundqvists superform fortsätter och under lördagen tog han vid torsdagens succématch där han firade 1000 matcher i Frölundatröjan och gjorde tre poäng.

Efter att ha gjort ett mål och assisterat till två blev han stor matchhjälte för Frölunda när man besegrade Malmö i Scandinavium. Men segerskytt skulle komma att bli Nicklas Lasu som vid oavgjord ställning, 3–3 satte segerpucken med enbart sex minuter kvar.

Därmed tar Frölunda viktiga poäng i toppstriden där man just nu skuggar Örebro och Luleå.

Växjö Lakers – Leksands IF 5–1 (1–1, 3–0, 1–0)

Målskyttar Växjö:
Marcus Paulsson, Marcus Sylvegård, Pontus Holmberg, Casey Bailey, Jacob Micflikier
Målskyttar Leksand: Oskar Lang

Leksand hade inte mycket att sätta emot när man förlorade stort mot Växjö i VIDA Arena. Men det fanns flera positiva punkter för Växjös del i den här matchen.

Förstärkningarna den senaste tiden, i form av Marcus Paulsson och Jacob Micflikier nätade och nu har målskyttet kommit igång rejält. Det här var Växjös tredje raka seger och nu har man återigen chansen att avancera i tabellen efter en period med sämre insatser.

Brynäs IF – Luleå HF 1–3 (1–0, 0–1, 0–2)

Målskyttar Brynäs: Greg Scott
Målskyttar Luleå: Einar Emanuelsson x2, Juhani Tyrväinen

Det var tajt och jämnt i Gävle när Luleå kunde knipa alla tre poängen med sig hem. Stor hjälte för Luleå blev Einar Emanuelsson som hittade nätmaskorna två gånger om.

Matchen skulle dock för det mesta handla om Emil Molin som i första perioden körde på Luleås målvakt, David Rautio som senare fick utgå. In kom istället Joel Lassinantti och i den tredje period upprepade sig historien när Molin knäade Lassinantti ofrivilligt framför målet. Lassinantti blev rejält "groggy" men kunde slutföra matchen till slut.

Skellefteå AIK – IK Oskarshamn 3–5 (2–1, 1–1, 0–3)

Målskyttar Skellefteå: Niclas Burström, Simon Robertsson, Jesper Frödén
Målskyttar Oskarshamn: John Dahlström x2, Nicklas Heinerö, Joakim Thelin, Johannes Salomonsson

Oskarshamn har goda minnen från Skellefteå sedan man tog sin första SHL-poäng där under premiären i september. Fler poäng skulle det bli även i kväll när man höll hov med hemmalaget och mer därtill.

Efter att Joakim Thelin satt utjämningen till 3–3 i tredje perioden stod matchen och vägde. Men med ynka 37 sekunder kvar på matchuret i Skellefteå Kraft Arena kunde John Dahlström göra sitt andra mål för matchen och skeppa hem tre blytunga poäng till sydliga ostkusten. Johannes Salomonsson satte spiken i kistan till 5–3 när Skellefteå plockade ut målvakten på slutet.

Värt att notera från matchen är att Simon Robertsson, född 2003 och son till LHC-tränaren, Bert Robertsson gjorde sitt första SHL-mål i sin blott tredje match.

Djurgårdens IF – Örebro HK 4–1 (1–0, 0–0, 2–1)

Målskyttar Djurgården: Dick Axelsson, Henrik Eriksson x2, Sebastian Strandberg
Målskyttar Örebro: Jonathan Andersson