Växjö värvar SM-guldmedaljör och schweizisk mästare


25 januari

ST LOUIS. Växjö jagar säkrare mark i jakten på slutspel och skadesituationen i laget gör att sportchefen Henrik Evertsson agerar.

Enligt uppgifter till HockeyNews.se är 36-årige Marcus Paulsson klar för klubben och kan debutera redan i kvällens hemmamatch mot Leksand.


Annons

Växjö Lakers är i vanlig ordning ett förväntat topplag i SHL men hittills har laget haft det tufft i vinter. Inför kvällens match mot Leksand parkerar laget på en 10:e plats i tabellen med 47 poäng – tre poäng före Brynäs som just nu är utanför slutspelet.

Det prekära läget och skadesituationen i laget gör att man nu väljer att agera på spelarmarknaden.

Enligt uppgifter till HockeyNews.se kommer den 36-årige forwarden Marcus Paulsson att förstärka laget på ett korttidskontrakt. Uppgifter som nu har bekräftats av Växjö.

Veteranen ansluter till smålänningarna på ett lån som i första hand gäller fram till landslagsuppehållet i början av februari. 

Paulsson i Davos. Foto: Bildbyrån

Paulsson återvände till moderklubben Mörrum i Hockeyettan inför årets säsong och har levererat 35 poäng (20+15) på 26 spelade matcher.

Den landslagsmeriterade forwarden vann SM-guld med Färjestad 2009 och 2011. 2015 blev Paulsson schweizisk mästare i Davos och året innan blev han skyttekung i ligan.

Paulsson blir en rutinerad förstärkning i Växjö och är aktuell för spel redan i kvällens hemmamatch mot Leksand.


Annons

Annons