HockeyNews
PLUS

Filmning och domarhån – nu straffas duon

(12199) Marcus Nilsson/Leon Bristedt
Bildbyrån

Publicerad: 24 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Rögles forward Leon Bristedt hamnade i tumult i går efter en situation med Linköpings Eddie Larsson. Nu får Rögleforwarden böta 5 000 kronor för diving.
Avstängd blir Färjestads Marcus Nilsson efter att ha sagt både det ena och det andra till domarna efter slutsignal.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

 

Rögleforwarden Leon Bristedt anmäldes för filmning efter en situation med Eddie Larsson i Linköping. Nu har disciplinnämnden kommit med sitt beslut. Det blir en fällande dom där Bristedt åläggs att betala böter om 5 000 kronor.


"Genom filmsekvensen finner nämnden det utrett att Leon Bristedt gjort sig skyldig till diving som påstås i anmälan. Nämnden anser att den är av sådan art att den bör leda till bestraffning i form av ett måttligt bötesstraff", skriver disciplinnämnden i sitt beslut, enligt SHL.se .

Och det är inte första gången det händer att Bristedt hamnar i liknande situationer. Redan i fjol blev Bristedt anmäld efter en incident i Timrå där han påstods filma. Bristedt fälldes av disciplinnämnden, men efter en överklagan till Riksidrottsnämnden så hävdes straffet. 

Även Färjestads poängkung Marcus Nilsson straffas av disciplinnämnden.  Inte nog med att Färjestad tappade en 3–0-ledning i går mot Växjö så fick Marcus Nilsson ett matchstraff efter slutsignal. Anledningen till straffet ska enligt domarna ha varit på grund av att Nilsson yttrade flertalet meningar mot domarna i form av, "Bra jobbat ni förstör matchen" och "Du suger".

Nu stängs stjärnan av i två matcher (en automatisk efter matchstraffet mot Växjö).


"Det är fråga om ett otillbörligt språkbruk riktat mot en funktionär", motiverar disciplinnämnden sitt beslut . 


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)