Spaningar från Örebro–Luleå: "Fin revansch för Kovacs"

(12194) Kovacs
Johan Bernström/Bildbyrån

Publicerad: 23 januari 2020

Robin Kovacs mötte sitt gamla lag och det hände en hel del i Örebros seger över Luleå.
Här är de spaningar HockeyNews.se:s Alexander Nilsson gjorde under matchen.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Fin revansch, Kovacs

Robin Kovacs debut i Örebro skedde mot sitt gamla lag som han lämnade för ett par dagar sedan och var den stora snackisen inför matchen. Och det vore synd att säga att att det började bra för Kovacs i Örebro. Han var inne på matchens två första mål när Luleå sprang ifrån till 2–0, där det var Kovacs som gav bort pucken innan målet. Men det blev bättre. När Örebro rivstartade den tredje perioden var det Kovacs som läckert spelade fram Shane Harper till 2–2 i numerärt överläge och han var också med i förarbetet till Ryan Stoas 3–2. Kovacs kommer bli ett nyttigt tillskott för Örebro.

Inte igen, Irving

Aaron Irving har precis kommit tillbaka från en fem matcher lång avstängning efter en huvudtackling på Martin Thörnberg. Och i sin andra match tillbaka efter avstängning åkte Irving på ett nytt matchstraff för just en huvudtackling. I slutet av den andra perioden träffade Irving Luleås Jonas Berglund med en tackling som domarna bedömde tog i huvudet och Irving fick gå att duscha. Det återstår att se om Irving blir avstängd på nytt och då kan det bli ett riktigt kännbart straff för den kanadensiske backen.

Vilken passning, Lundkvist

De spelskickliga backarna verkar växa på träd inom svensk ishockey och det känns som att det varje säsong kommer fram en ny back med bländade blick för spelet. En av dessa backar är Nils Lundkvist som fått ett rejält genombrott denna säsong och mot Örebro visade han prov på mycket bra spelförståelse. När Luleå tog ledningen var det Lundkvists till Petter Emanuelsson där han lurade motståndarna genom att kolla åt ett annat håll som låg bakom målet efter bara 27 sekunder. Hockeygodis!

Vilken vändning, Örebro

Underläge 0–2 efter två spelade perioder och det såg ut som att Örebro var på väg att gå mot en tung förlust på hemmaplan, speciellt då man fick inleda perioden i numerärt underläge på grund av Aaron Irvings matchstraff och sedan Kristian Näkyväs tvåa för crosschecking. Men Örebro tände till rejält efter det. Marcus Weinstock reducerade efter fem minuter och inte ens två minuter senare kvitterade Shane Harper och hemmalaget flög fram på isen och tvingade Luleå till time out. Och när Niklas Olausson fick sätta sig på botbänken för en hakning kom också 3–2 för Örebro när Ryan Stoa gjorde sitt första mål på åtta matcher. En riktigt stark vändning av hemmalaget.

Örebro Hockey–Luleå Hockey 3–2 (0–2, 0–0, 3–0)

Mål, Örebro: Marcus Weinstock, Shane Harper, Ryan Stoa
Mål, Luleå: Einar Emanuelsson, Petter Emanuelsson