Bildextra: Se hyllningarna till Joel Lundqvist i Scandinavium


23 januari 2020
Joel Lundqvist har spelat över 1 000 matcher i Frölunda och hyllades inför torsdagens match mot Brynäs.
Här kan du se några av bilderna från hyllningarna till lagkaptenen.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Joel Lundqvist har passerat 1 000 matcher i Frölundatröjan och inför kvällens match mot Brynäs hyllades han inför ett fullsatt Scandinavium.

På jumbotronen spelades en videohälsning från tvillingbrorsan Henrik upp och Joel gratulerades från nuvarande medspelare, tidigare lagkamrater och motståndarlaget Brynäs med före detta Frölundaspelaren Jonathan Sigalet i spetsen.

Lundqvist fick motta blommor, en tröja med nummer 1 000 på ryggen, en elscooter från hans lagkamrater och en silverklubba från Magnus Kahnberg och Jari Tolsa som han under många år bildade den så kallade "Dragkedjan".

– Det är 32 år sen jag satt uppe i en av logerna och fick se min första hockeymatch live och det skapade drömmar att spela i den här klubben i den här arenan. Nu står jag här och spelat 1000 matcher och verkligheten har blivit så mycket bättre än drömmarna. Jag är så glad och stolt för allt jag fått vara med om, och det stödet jag har känt från klubbledning, spelare, ledare och alla ni fantastiska fans. Ni har hjälpt mig och format mig till den människa jag är idag. Som det känns här och nu kan jag gå för 1000 till, sa Joel i sitt tacktal.